Лонднският Арсенал изтегли баснословен кредит на стойност 120 милиона паунда

...
Лонднският Арсенал изтегли баснословен кредит на стойност 120 милиона паунда
Коментари Харесай

Арсенал изтегли баснословен кредит за финансовите си тревоги

Лонднският Арсенал изтегли пословичен заем на стойност 120 милиона паунда от Bank of England, с цел да си помогне в битката с финансите, обвързвана около пандемията от ковид.

Клубът разкри, че е извършил критериите за схемата на финансиране на бизнеси за ковид, която е основана точно за да подкрепя на разнообразни корпорации през целия интервал на вреди, породени от вируса. Схемата дава краткосрочна финансова помощ на огромни компании с висок кредитен рейтинг, които способстват съществено за стопанската система на Обединеното кралство.

Краткосрочният заем предстои на погашение през май 2021-а година е способ, който оказва помощ на клубовете да облекчат тежестта от своите финанси. През предишното лято съседите на Арсенал – Тотнъм, също се възползва от изискванията и изтегли заем на стойност 175 милиона английски лири.

Услугата започва на 17-и март предходната година от банката, която има намерение да продължи схемата да се употребява като метод на подкрепяне на компаниите да преодолеят спирането на паричните си потоци в резултат на COVID-19.

Смята се, че до момента тя е отпуснала над 20 милиарда паунда на към 100 компании, в това число EasyJet, Marks & Spencers и Greggs.

През предишното лято Арсенал похарчи близо 80 милиона лири за прехвърляния – 45 милиона за Томас Партей от Атлетико Мадрид, бранителят на Лил Габриел Магаляеш за 23 милиона и Пабло Мари за 7,2 млн.

Клубът взе като свободни сътрудници Седрик Соареш от Саутхемптън и Уилиан от Челси, като продаде Емилиано Мартинес на Астън Вила за 20 милиона.

„ Артилеристите” имат съществени отговорности откъм заплати към играчите си, като да вземем за пример Месут Йозил получава по 350 хиляди лири на седмица, само че не регистриран нито в тима за Премиър лийг, нито в този за европейските клубни шампионати.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР