Локомотив Пловдив записа първа победа през сезон 2023/2024 година в

...
Локомотив Пловдив записа първа победа през сезон 2023/2024 година в
Коментари Харесай

Пловдивският Локомотив помля столичния - „смърфовете“ ликуват в София след шестголово шоу

Локомотив Пловдив записа първа победа през сезон 2023/2024 година в родната efbet Лига. Това се случи по повече от впечатляващ метод, откакто пловдивските „ смърфове “ поразиха с 4:2 като посетител Локомотив София в „ железничарското “ дерби на България.

Срещата беше изпъстрена с доста положения и обстановки в хода на срещата, като с изключение на головете, феновете станаха очевидци на греди и редица футболни страсти в столичния квартал „ Надежда “.

Иначе, Ивайло Найденов откри резултата за „ червено-черните “ в 21-ата минута, само че два гола на Джовани Бариани (27 и 61) донесоха цялостния поврат за пловдивчани в хода на срещата. В 71-ата Матеус да Силва насочи извънредно мощен удар към вратата на Александър Любенов и се разписа за 3:1, а Бабакар Дион в 80-ата приключи подаване от Джовани за 4:1. Все отново Красимир Станоев от дузпа в 88-ата върна още един гол за домакините за малко по-почетна загуба.

Генерално, „ смърфовете “ бяха по-дейният тим в хода на срещата и като че ли закономерно трите точки отпътуваха към Пловдив.

След 180 секунди игра ​гостите от Пловдив извършиха ъглов удар, след което Евандро опита удар от границата на наказателното поле, само че защитата на столичани се оправи и топката беше изчистена. Локо Пловдив беше по-настъпателният тим в хода на първите минути в " Надежда " и в седмата Димитър Илиев пусна съвършен пас в наказателното поле на противника към Матеус, а крайният защитник на " смърфовете " насочи удар по тревата, само че Любенов парира топката.

Постепенно играта се изравни след първичния напън от гостите, като Локо София стартира по-често да поглежда към вратата на противника.В 21-ата минута капитанът на домакините Милошев извърши хитро свободен удар и върна леко обратно за Ивайло Найденов. Той шутира от междинна отдалеченост, а след двоен рикошет и финален подобен в Хорхе Сегура топката влетя във вратата на Хоркаш за 1:0 в мач №100 на юношата на Левски в родния хайлайф.

В 25-ата домакините имаха отличен късмет да удвоят своята преднина, откакто Димитър Митков беше открит в наказателното поле на Локо Пловдив и опита удар, но Хорхе Сегура блокира удара на нападателя на Локо София. Гостите изравниха резултата броени минути след позволения гол. Топката беше мощно изритана в половината на домакините, а Алан Диас работи извънредно криво-ляво за защитник в елита на България, откакто не съумя да върне с глава към вратаря или да почисти, след което Джовани пое. За него беше елементарно да трансферира леко излезлия Любенов и изравни резултата - 1:1.

В 31-ата минута домакините имаха опция да поведат още веднъж в резултата след неуверени дейности в защитата на Локо Пловдив при корнер, само че ударът от воле на Диме Димов профуча над напречната греда на Хоркаш. Две след това Джовани Бариани изведе ужасно Евандро зад защитата на Локо София в наказателното поле на столичани. Евандро можеше да пусне паралелен пас към Димитър Илиев, който да означи в опразнената врата, само че вместо това реши да стреля самичък и прати топката извънредно неопределено - навън.

Осем преди края Бабакар Дион се понесе в половината на столичани и пусна леко вдясно към Евандро при контраакция на " черно-белите ", само че първото допиране на Евандро беше извънредно едва, след което отбраната на софиянци почисти топката. След подновяването на втората част домакините уцелиха гредата на противника, откакто Карлос Франса прати топката в наказателното поле на гостите, а Димитър Митков с глава отигра, но ударът му срещна десния непряк дирек на Хоркаш. Топката отиде към Галин Минков, който стреля от близко, само че вратарятна пловдивчани отрази с тяло.

В 55-ата Димитър Илиев пое топката пред полето на Локо София след пас от Джовани и шутира, само че Любенов отрази в корнер. След осъществяването на ъгловя удар Матеус Да Силва беше оставен да скочи безпроблемно и стреля с глава, само че топката спря в левия непряк дирек на Любенов.

Три след това гостите желаеха дузпа, откакто Евандро овладя топката отдясно в наказателното поле на " червено-черните ", а Диме Димов посегна да играе с ръка, само че реферът остави играта да продължи.

В 61-ата минута от срещата пък Бабакар Дион получи вдясно и нахлу в наказателното поле на Локо София. Последва удар, но защитата на домакините мазета, само че топката се озова в Джовани, който с обмислен изстрел направи обрата за " черно-белите " цялостен.

" Черно-белите " разиграха топката за секунди в половината на столичани в 71-ата минута. Георги Минчев добре се пребори и остави за Матеус Силва, а бразилският краен защитник реши да насочи бомбен удар към вратата на домакините, като за Александър Любенов нямаше никакви шансове да се намеси - 3:1.

При ответната атака пред Карлос Франса се откри добра опция да обстрелва вратата на гостите, само че не сполучи при осъществяването. Десет преди края топката беше дадена вляво от Мартин Паскалев към Джовани в половината на Локо София. Той овладя и като че ли опита да стреля към вратата на Любенов, само че ударът му се получи като пас и Дион от близко вкара четвърти гол за " смърфовете ".

Четири преди края на постоянното време Локо София получи дузпа. Ивайло Надейнов беше изблъскан в наказателното поле на " смърфовете " от Матеус да Силва и реферът Попов уточни бялата точка. Зад топката застана Красимир Станоев, който се разписа и понижи пасива на домакина - 2:4.

В добавеното време Алфа Конте откри Георги Минчев в наказателното на Локо София, а родният нападател насочи удар, който беше отразен от Любенов. Това беше и последното по-интересно нещо от това дерби в столицата, като успеха отиде към града под тепетата.

FT / 

1:0 Найденов (21)

1:1 Джовани (27) 

1:2 Джовани (61)

1:3 Матеус (71)

1:4 Дион (80)

2:4 Станоев (88-дузпа)

 /  / 

Рефер: Никола Попов (София)

Стадион: " Локомотив " (София)

Локо Сф:  24. Александър Любенов, 4. Диме Димов, 33. Алан Диас, 22. Ивайло Найденов, 26. Красимир Милошев (к), 5. Даниел Ками, 10. Валентин Николов, 13. Галин Минков, 31. Красимир Станоев, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса

Резерви:  1. Бабукар Гайе, 20. Диого Тейшейра, 9. Калоян Кръстев, 98. Стив Траоре, 15. Лука Иванов, 17. Теодор Иванов, 77. Ерик Манолков, 14. Михаел Чиликов

Старши треньор: Стойчо Стоев

Локо Пд:  23. Динко Хоркаш, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус Да Силва, 15. Пиер Зебли, 6. Христо Иванов, 7. Бабакар Дион, 10. Джовани, 14. Димитър Илиев (к), 21. Евандро

Резерви:  81. Кристиан Томов, 3. Калоян Костов, 12. Ефе Али, 16. Кристиян Пешов, 11. Петър Андреев, 17. Алфа Конте, 33. Георги Каракашев, 9. Георги Минчев

Старши треньор: Александър Томаш
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР