Логиката, на база на която правим разделение между храни и

...
Логиката, на база на която правим разделение между храни и
Коментари Харесай

Медът от манука убива повече бактерии от антибиотиците


Логиката, на база на която вършим разделяне сред храни и суперхрани , може да се приложи и при меда. Тя демонстрира, че и той може да се преглежда в две категории - мед и мед от манука . Медът от манука е измежду най-популярните суперхрани и има за какво.

Пчелите, събиращи нектар от манука (Leptospermum Scoparium), създават най-широкоспектърния антибиотик , прочут до през днешния ден. Това демонстрират данните от изследване на екип от Университета в Сидни, Австралия. Медът от манука убива повече бактерии от широкоспектърните антибиотици, а има и още едно голямо преимущество – няма бактерия, която да може да развие устойчивост към него.

Учените откриват биологично дейни субстанции в меда от манука, които предизвикват мултисистемни увреждания в структурата и активността на бактериите и ги убиват преди те да съумеят да се приспособяват и да развият устойчивост. Никой от синтетичните антибиотици няма толкоз сложен бактерициден резултат .

Подобно на медът, създаван от други растителни култури, и медът от манука има антиоксидантно, противовъзпалително и стимулиращо имунната система деяние. Това, което го отличава от останалите видове мед обаче, е точно мощно изразеното антибактериално деяние . Той е посочил висока успеваемост против всички типове бактерии, по отношение на които е тестван от австралийските учени. Дори бактериите от типа Staphulococcus aureus, които са мощно резистентни към антибиотици и може да предизвикат животозастрашаващи инфекции, стават жертва на мощното му деяние.

Свързани публикации.. Резистентността към антибиотиците се бори с мед Манука 0 Мед от манука – 3 скъпи изгоди за здравето 0 Мед от манука – за какво е най-мощният? 2

В сезона на вирусните инфекции и честите им бактериални затруднения медът от манука предлага неповторима опция за укрепване на имунитета и естествена предварителна защита . Ползите от потреблението му не се лимитират единствено с антибактериалното деяние, въпреки то да е измежду най-мощните в природата. Той се предлага като превантивно и допълващо лекуването средство при висок холестерол, диабет, хронични възпалителни положения, стомашно-чревни проблеми и даже при ракови болести.

Мед от манука може да се употребява всеки ден , независимо или като средство за овкусяване на храни и питиета, тъй като бактерицидните субстанции в състава му са термоустойчиви и нелетливи.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР