Логически и политически най-закономерна е коалиция между първите две сили,

...
Логически и политически най-закономерна е коалиция между първите две сили,
Коментари Харесай

Сергей Станишев: ПП-ДБ да спрат да се държат като в детската градина, най-закономерна е коалиция с ГЕРБ-СДС

Логически и политически най-закономерна е коалиция сред първите две сили, само че и двете имат доста политически ползи от позиция на тяхната еднаквост и доста издълбани изкопи, междуличностни. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев.

" Бих предложил малко да заровят егото, тъй като от това положение губят всички политически сили. По отношение на ПП-ДБ - да спрат да се държат като в детската градина. С 64 депутати не можеш да се държиш все едно, че имаш 100 или 120. Когато се споделя от страна на ГЕРБ, и Борисов го изигра добре това - " Представете кабинет! " - да представиш в тази обстановка най-вече политически кабинет от фигури разграничителни и дразнещи за другата страна - ами това е директен път към нищото ", сподели той.

Станишев прикани политическите сили да поемат своята отговорност.

" Политиката е най-много отговорност и водачество. Вече две години следим един и същи сюжет - вършат се някакви маневри, реплика на опити за сформиране на държавно управление, едвам се трансферира отговорността и да не наподобява някой отговорен за следващите изключителни избори. Защото за две години какво имаме - нищо. Пет избора, за над 500 млн. лева може би изхарчени, и некадърност да формираш устойчиво ръководство, което е скандално, тъй като страната е застинала. По време на рецесия и война, на 300-400 км. у нас, ние не можем, политиците, да излъчат устойчиво държавно управление, което да кове закони, да реализира ПВУ и да взема решение икономическите и обществени проблеми в страната. И това подрива доверието в политиците като цяло ", уточни той.

Според Сергей Станишев възможна поддръжка от страна на Българска социалистическа партия за кабинет на ГЕРБ би обезличило още повече социалистическата партия.

" Българска социалистическа партия сама, за жалост, управлението ѝ я сложи в състояние, когато е аварийна гума на което и да е ръководство или настройка. От 82-а депутати, в удобната позиция на единствената съпротива на ГЕРБ в интервала 2017-2021, да отидеш на 23-ма - можеш да правиш всевъзможни ефектни изречения и да обвиняваш който щеш - вътрешна съпротива, президента, само че ти си изгубил 750 000 гласа и това е действителността. И с 23-ма депутати не можеш да бъдеш водеща политическа мощ. И го споделям с болежка, тъй като е неуместно и обидно в най-бедната страна в Европейски Съюз, с толкоз обществени проблеми, левицата да бъде толкоз слаба ", посочи той.

Станишев се опълчи и на самодейността на Българска социалистическа партия против така наречен " джендър идеология " като я дефинира като измислена тематика. Не е склонен и с позицията на социалистите за отлагането на присъединението ни към еврозоната. Той подсети, че има решение на Конгреса на Българска социалистическа партия, утвърдено с огромно болшинство, което поддържа приемането на еврото у нас. Предупреди и че с неналичието на ясни позиции по отношение на целите на страната има риск да се окажем в периферията на Европейски Съюз.

" Лявото не може да бъде сведено до обикновено обществено - обществените помощи - това е щедрост, а не политика, в случай че единствено до такава степен се сведе. Лявото включва битка за демократичните устои на страната, за независимост на медиите, върховенството на закона, отбрана самостоятелните права на всеки, изключително на по-уязвимите. Българска социалистическа партия е имала мощна позиция и доверие на гласоподавателите, когато консолидира лявото към себе си и завоюва доверието на най-малко част от центъра. Защото множеството българи се разпознават като центристи, каквото и да значи това. А да се хвърлиш в съревнование с крайните националисти, а с това се занимава настоящето управление на Българска социалистическа партия, е безперспективно, тъй като ти играеш на непознат терен, те са по-автентични от теб. Освен това отблъскваш други гласоподаватели и от лявото, и от центъра и резултатът е налице ", посочи Станишев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР