Ливърпул надви Нюкасъл с минималното 1:0 като гост в среща

...
Ливърпул надви Нюкасъл с минималното 1:0 като гост в среща
Коментари Харесай

Ливърпул не спира с победите

Ливърпул надделя Нюкасъл с минималното 1:0 като посетител в среща от 35-ия кръг на британската Висша лига. На „ Сейнт Джеймсис Парк “ мърсисайдци можеха да стигнат и до по-изразителен триумф, само че в последна сметка удържаха енергичните домакини за скъпите три точки в борбата за шампионската купа на страната.

Началото бе за „ свраките “, чиято сила и преса сътвори известни проблеми на гостите. „ Червените “ обаче последователно изнесоха играта и поведоха в 19-та минута. Точен бе Наби Кейта, който получи пас от Диого Жота, отстрани съпротивата на Мартин Дубравка и по-късно с акуратен шут сред двама играчи на Нюкасъл откри резултата. Домакините имаха искания за нарушаване на Джеймс Милнър против Фабиан Шер в обстановка преди головата композиция, само че попадението бе зачетено след преразглеждане от Системата за видеоповторение (ВАР) поради играта с топката при шпагата на полузащитника на гостите. До края на полувремето Ливърпул контролираше събитията, като изстрел с глава на Жота принуди Дубравка да се намесва атрактивно, а удар на Садио Мане бе отразен от стража на „ джордитата “.

След почивката мърсисайдци сътвориха още повече обстановки за гол пред Дубравка, само че вратарят на Нюкасъл сподели класа при няколко преференциални положения, разкрили се надлежно пред Жота, Луис Диас и влезлия от пейката Мохамед Салах. В последна сметка, Ливърпул удържа нежния си задатък и още веднъж излезе отпред с две точки пред първенеца Манчестър Сити, който по-късно може да си върне първото място при триумф в гостуването на Лийдс. Нюкасъл е девети с 43 пункта.
В идващия кръг „ свраките “ гостуват на Сити, до момента в който мърсисайдци първо пътуват до Испания за аудиенция на Виляреал в полуфинален мач-реванш от Шампионска лига, а по-късно одобряват Тотнъм във Висшата лига.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР