Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 0:0 в голямото дерби

...
Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 0:0 в голямото дерби
Коментари Харесай

Без победител в голямото дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Ливърпул и Манчестър Юнайтед приключиха наедно 0:0 в огромното дерби от 17-ия кръг в британската Висша лига. Пред към 57 000 фенове на " Анфийлд ", домакините преобладаваха игрово, само че не съумяха да оползотворят превъзходството си и " алените дяволи " си потеглиха с позитивен резултат.


Началото предстоящо бе за " алените ", които натиснаха съперника, само че без резултат. Юнайтед рядко минаваха центъра, като в епизодичните моменти, в които стигаше до половината на противника, бе неакуратен в отиграванията си, а двама от полузащитниците на отбора - Коби Мейно и Софян Амрабат, си изкараха жълти картони. Въпреки напрежението, възпитаниците на Ерик загар Хаг се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

След паузата картината на терена не се промени изключително, само че манчестърци на няколко пъти бяха доста рискови на контраофанзива и можеха да изненадат мърсисайдци. При първия си по-сериозен късмет в мача Мейно даде страховит пас за Алехандро Гарначо, който обаче бе спрян от Трент Алекзандър-Арнолд. Расмус Хьойлунд излезе на преференциална позиция, само че стреля право в Алисон, а гостите имаха още няколко рискови слизания и центрирания в наказателното поле на Ливърпул.

От другата страна воденият от Юрген Клоп състав провокира няколко рутинни намеси на Андре Онана, който имаше шанс при един изострен шут на Алекзандър-Арнолд, минал в рискова непосредственост до една от гредите, както и при една обстановка, в която се стигна до решителна интервенция на бранител преди удар на Луис Диас. В края домакините имаха искания за дузпа за игра с ръка на Люк Шоу, само че кълбото се отклони от друга част на тялото на бранителя преди контакта с ръката му. Диого Далот пък остави гостите в понижен състав след два бързо и неуместно изкарани жълти картона за митинг против съдийско решение от страна на Майкъл Оливър.


В последна сметка двата състава поделиха точките, а Ливърпул пропусна да се върне на върха в класирането, като е втори с 38 точки, колкото има и вторият Астън Вила, само че с по-добра голова разлика от бирмингамци, и на една зад водача Арсенал. Юнайтед са седми с 28 пункта след първото си тъждество от началото на акцията в Премиършип.

За " алените дяволи " следва аудиенция на Уест Хем, до момента в който Ливърпул посреща още един от топ тимовете в Лигата - лидера Арсенал. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР