Ливанска терористична групировка Хизбула съобщи днес, че е предприела масирана

...
Ливанска терористична групировка Хизбула съобщи днес, че е предприела масирана
Коментари Харесай

Хизбула съобщи за ракетна атака срещу израелска база

Ливанска терористична формация " Хизбула " заяви през днешния ден, че е подхванала масирана ракетна офанзива против израелска база за въздушно наблюдаване в отговор на израелски удар, който до през днешния ден е бил най-дълбоко в територията на Ливан, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.

В отговор на офанзивите на " Хизбула " против територията на Израел, през вчерашния ден израаелски самолети нанесоха удар в долината Бекаа, причинявайки гибелта на най-малко двама членове на радикалното придвижване.

Израелската войска заяви, че е атакувала противовъздушната защита на " Хизбула " в региона в отговор на свалянето на израелски дрон, който подкрепяната от Иран формация сподели, че поразила с ракета земя-въздух по-рано в понеделник.

В отговор на ударите в Бекаа " Хизбула " твърди, че изстреляла 60 ракети в понеделник против израелската база на Голанските възвишения. Днес още веднъж е подхваната офанзива.

Размяната на удари бележи усилване на най-сериозната борба сред " Хизбула " и Израел от войната им през 2006 година, което усилва опасенията от евентуална ескалация и разгръщане на спора в Газа към други елементи от регион
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР