Литва ще издаде първата в света цифрова валута за колекционери

...
Литва ще издаде първата в света цифрова валута за колекционери
Коментари Харесай

Литва пуска първата в света колекционерска криптовалута от догодина

Литва ще издаде първата в света цифрова валута за колекционери напролет на 2020 година, защото страната желае да се утвърди като разрастващ се център за финансови технологии.

Дигиталната валута отбелязва Декларацията за самостоятелност на нацията от 1918 година и 20-те души, подписали се под нея, се споделя в известие на Банката на Литва. Всеки токен ще съдържа един от подписите, а всичките 24 000 монети, планувани за стартиране, ще бъдат разграничени на шест категории, символизиращи зоните на активност на подписалите.

Колекционерският токен съставлява "още една стъпка в реализирането на стратегическото направление на Банката на Литва в региона на нововъведенията и финтех секторът ", споделят още от банката, като прибавят, че чакат токенът "да ангажира младежите в събирането на монети ".

Ще бъде пусната и физическа сребърна монета със алегоричен номинал от 19,18 евро, която ще наподобява на кредитна карта. Монетата ще има цифровизиран облик на Съвета на Литва, формирана от почти 36 500 пиксела, или "приблизителният брой дни, минали след акта от 16 февруари ", съобщи дизайнерът на монети Гедриус ​​Пауласкис.



Купувачите ще получат шест случайно определени признака с всяка покупка и ще получат физическата монета единствено откакто съберат токени от шестте обособени категории, оповестиха още от банката.

Монетите няма да влязат в обращение и няма да могат да се употребяват като законно платежно средство. Колекцията ще бъде основана посредством blockchain технология и ще се продава извънредно в онлайн магазина на централната банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР