Лицето на японската красота се оказа модел от украински произход

...
Лицето на японската красота се оказа модел от украински произход
Коментари Харесай

Роден в Украйна модел стана Мис Япония. Победата ѝ разпали спорове

Лицето на японската хубост се оказа модел от украински генезис - най-малко съгласно съдиите на състезанието за хубост " Мис Нипон ". 26-годишната Каролина Шийно завоюва състезанието по-рано тази седмица, само че решението да се избере победителка с европейско потегло провокира спор за културната еднаквост на страната и повдигна доста остарял въпрос: какво значи да си японец?

Шийно е родена в украинския град Тернопол през 1998 година, само че още на 5-годишна възраст се реалокира да живее в Япония, когато майка ѝ Светлана се омъжва за японец. През 2022 година получава японско поданство, споделя " Associated Press ". Сега тя е на 26 години, работи като модел и споделя, че усеща толкоз мощно японската си еднаквост, колкото и всеки различен - въпреки външните ѝ черти да са типично европейски.

" Това в действителност е като сбъдната фантазия. Сблъсквала съм се с ограничавания поради расата ми. Въпреки че съм японка, е имало моменти, в които не са ме приемали. Днес съм изпълнена с признателност, че бях призната като такава ", сподели Шийно през сълзи в своята тирада при приемането на премията.

A Ukrainian model, Carolina Shiino, shines as Miss Japan 2024.
Carolina Shiino, a model from Ukraine, became the first-ever Miss Japan from overseas, winning the crown at the Keio Plaza Hotel in Shinjuku, Tokyo.
— Japan Core Explorations⛩️
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР