Лицензирано лекарство, което принципно се използва за лечението на анормални

...
Лицензирано лекарство, което принципно се използва за лечението на анормални
Коментари Харесай

Лицензирано лекарство намалява инфекцията от SARS-CoV-2 с до 70%

Лицензирано лекарство, което кардинално се употребява за лекуването на анормални равнища на мастни вещества в кръвта, може да понижи инфекцията, провокирана от вируса SARS-CoV-2, с до 70%. Това демонстрира ново лабораторно изследване, извършено от интернационален екип от откриватели.

Учените, ръководени от Бирмингамския университет и Университетът „ Кийл “ във Англия и научния институт „ Сан Рафаел “ в Италия, показват, че фенофибрат и неговата дейна форма (фенофибринова киселина) могат доста да понижат инфекцията от SARS-CoV-2 в човешки кафези. По-важното в тази ситуация е, че инфекцията е редуцирана чрез концентрации на лекарството, които са безвредни и постижими благодарение на общоприетата клинична доза фенофибрат. Фенофибрат, който е утвърден за приложимост от множеството страни по света, в това число Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) и Националния институт на Англия за здраве и грижи (NICE), е перорално лекарство, което сега се употребява за лекуване на положения като високи равнища на холестерола и липидите (мастни вещества) в кръвта.

Сега екипът приканва за провеждането на клинични изпитвания, които да тестват лекарството при приети в болница пациенти с COVID-19. Според тях те би трябвало да се проведат паралелно с други две две клинични изпитвания, които текат сега при сходни пациенти под управлението на болничното заведение на Университета на Пенсилвания в Съединени американски щати и Еврейския университет в Йерусалим в Израел.

Изследването е оповестено във Frontiers in Pharmacology.

Източник: Medical Xpress

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР