Лицемерието. Това не е нещо, което ти мери лицето, а

...
Лицемерието. Това не е нещо, което ти мери лицето, а
Коментари Харесай

Лицемерието. Наистина ли имаме нужда от закони, за да сме нормални човеци?

Лицемерието. Това не е нещо, което ти мери лицето, а е дума, част от речта, която характеризира и окачествява модел на държание. Модел на държание на едно лицемерно " общество ", което, до момента в който ръкопляска и приветства Тити Папазов, който самоуверено се е провъзгласил за " член на углавен отряд ", и санкционира своята някогашна другарка, обръсвайки главата ѝ, тъй като му е изневерила, лее сълзи по площадите 4 месеца по-късно, обявявайки се за " общество ", че и " сплотено ".

И той, мъжкарят, самоуверено се тупа в гърдите в подкаста на Тото преди тъкмо четири месеца. Много преди 18-годишната Дебора да преживее най-големия призрачен сън в едвам почнали си живот.

" Обществото си е тръгнало нахилено от залата, поело от следващия образец на още един безнаказан самец, постъпил безобразно гнусно с дамата до себе си. " Възпитателно ", добавя ревльото на България, който от аероплан проличава, че комплексите му сигурно са по-голям брой от номера на обувките му.

Носят ли отговорност известните хора пред това по този начин наречено " общество "? Носят. И то не дребна. След като получават петцифрени възнаграждения да вземат участие в излъчвания, които се гледат и слушат от подрастващите, да, носят - отговорност за всяка казана дума. Кой другояче ги прави известни?

Смехът в залата и плачът по площадите не са от през днешния ден. Те са част от длъжностната характерност на средностатистическия Бай Ганьо, за който с изключение на, че всяко знамение си има период на валидност, си има и типичният за тълпата нрав - да сочи с пръсти, да се селфи на площада, а след това след две бири да се прибере и да набие жена си. После, в случай че би трябвало, отново ще отиде на площада.

Въпросът е доста простоват. Наистина ли имаме потребност от закони, с цел да сме индивиди? Най-интелигентните жители на планетата? Наистина ли би трябвало да ни ограждат с огради, табели, знаци, забрани и впрочем ограничавания? Нямаме ли чувството къде е границата на нормалността?

Защо имаме потребността да упрекваме някой различен по тази причина, че не сме естествени? Съдията е отговорна, полицията е отговорна, държавното управление е отговорно, системата е отговорна...а ние... ми ние не сме отговорни. Никога. Винаги е някой различен.

Затова и хора, като Тити Папазов самоуверено и без позор ще се хвалят в излъчвания, по какъв начин са остригали жена, тъй като им е изневерила. А след него различен ще се похвали, трети, четвърти и по този начин, до момента в който в действителност това не стане новата нормалност. Или до след три дни. Толкова е срокът на валидност на всяко знамение в България.

А до момента в който пишех това, задържаха мъж, който опрял нож в гърлото на приятелката си. Дали е бил на площада нощес?

Вижте видеото от подкаста:

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР