Лица, занимаващи с разпространение на наркотици са свидетелите срещу арестуваните

...
Лица, занимаващи с разпространение на наркотици са свидетелите срещу арестуваните
Коментари Харесай

Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

Лица, занимаващи с разпространяване на опиати са очевидците против задържаните преди дни шефове на ГДБОП. Това стана ясно по време на съвещанието на съда по техните ограничения за неотклонение.

Апелативният профилиран съд потвърди непрекъснатите арести на двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков, оповестява БНР. Третият упрекнат за участник в групата за искане на подкупи  - жена от националната полиция, остава на независимост без никаква мярка за неотклонение. Втори съд приема, че тя няма нищо общо със случая. Тримата и още едно цивилно лице, което е на независимост против 5 000 лв са упрекнати от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ), която изнудвала и взимала пари от хора занимаващи се с наркотрафик и наркоразпространение, с цел да им дават изпреварваща информация за интервенции, да им споделят по кое време и къде да се крият, както и им разпъвали чадър против приемането на нещо като " десятък ".

Апелативният спецсъд постанови най-тежката мярка за неотклонение за Панков и Ванков поради високата социална заплаха на действието им и поради висшите позиции, които двамата са заемали в Главната дирекция за битка с проведената престъпност. Решението е дефинитивно.

 Според прокуратурата шефът на наркоотдела си изискал 10 000 лева рушвет от лице, с което се срещнал в гъста околност - по думите на представителя на основния прокурор Сийка Милева, в Захарна фабрика и получил част от сумата, която била белязана. Според отбраната на обвинявания обаче стававало дума за провокация към рушвет, парите били натикани в джоба му и той не ги е докосвал въобще.

Самите шефове от ГДБОП са безапелационни, че са станали обект на интервенция по отстраняването им с присъединяване на хора от наркобизнеса. Панков твърди, че още преди време е имал предизвестия, че ще бъде дискредитиран.

Защитата на другия висш служител на реда пък пита по какъв начин е допустимо да е в група за приемане на подкупи без да е получил подобен. „ Имаме двама служители на реда с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в профилирания съд. Те се появяват по неповторим метод. Всички те са оповестени за национално търсене и когато са арестувани двамата служители на реда, се появяват и дават показания пред арбитър... Оказва се, че сме склонни да имаме вяра на наркопласьорите, а не на служителите на реда “, разгласи единствено преди дни някогашният вътрешен министър и сегашен юрист по това дело Емануил Йорданов По негови думи при едно влизане на делото в съда „ ще падне огромен смях “ 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР