Лица, осъждани за производство, придобиване или държане на наркотични вещества

...
Лица, осъждани за производство, придобиване или държане на наркотични вещества
Коментари Харесай

Проектонаредба: Осъдените за дрога – без право да отглеждат индустриален коноп

Лица, осъждани за произвеждане, придобиване или държане на наркотични субстанции и даването им на други хора, няма да имат право да отглеждат канабис за влакно, семена, фураж и посев. Това е записано в план на разпоредба на Министерството на земеделието и храните, качена за публично разискване.

Става дума за растения със наличие на по-малко от 0,2 теглови % тетрахидроканабинол в листната маса и цветните и плодни връхчета.

Забраната обгръща освен осъжданите по чл.354а – чл.354в на Наказателния кодекс (наркопрестъпленията), само че и тези по чл.242-242а т.е. осъдените за контрабанда.

Наредбата разказва в детайли механизма на регистрация на производителите и последващата му отчетност. Това включва и издаването на документ от акредитирана лаборатория, който потвърждава, че семената не надвишава 0,2% тетрахидроканабинол.

Документът регламентира легалното произвеждане на така наречен " промишлен коноп " и не става въпрос за узаконяване на марихуаната. Наредбата хармонизира българското с европейското законодателство, защото до момента настоящата Наредба е от 2001 година, прецизира „ Правен свят”.

Строгите условия, които страната постанова за развъждането на промишлен коноп, евентуално са измежду аргументите у нас през 2017 година да има издадени едвам 8 позволения, а засетите площи да са към 1000 дка, показва изданието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР