Листата на дърветата се оцветяват в най-различни, дните са по-хладни,

...
Листата на дърветата се оцветяват в най-различни, дните са по-хладни,
Коментари Харесай

5 причини да обичаме есента толкова много


Листата на дърветата се оцветяват в най-различни, дните са по-хладни, а въздухът ухае на смяна: есента е тук! За някои този сезон може да е придружен с тревога, студът има навика да си играе с страстите ни, само че за нас есента изпълнена с наслада, тъй като осъзнахме, че доста от обичаните ни занятие са най-подходящи за извършване точно през този сезон. Винаги работи одухотворяващо да вземем за пример да се разхождаме сами в гората, където преходността освен на сезоните, само че и на живота се усеща най-силно. Това е мотив да спрем за малко, да се огледаме и да оценим живота, който водим. Да се запитаме: ходя ли в вярната посока, удовлетворен ли съм от постигнатото, какво мога да трансформира в всекидневието си, с цел да се усещам по-добре или да съм по-мотивиран, които са хората, на които държа и кой държи на мен?

От тази глътка чист студен въздух има потребност всеки от нас. И освен от нея. Есента ни подтиква към действия, които не сме си разрешавали през лятото. Ето пет неща, които чакаме с неспокойствие в студения сезон.
Уютните часове вкъщи


През лятото, напълно естествено, прекарвахме колкото се може повече време на открито. Но постоянно казано, към този момент сме закопнели за тези сладки часове вкъщи, е уютна атмосфера на четирите стени, които пазят сред себе си нашето най-истинско Аз. Очакваме с неспокойствие уютните одеяла, светлината на свещите и пращенето на камината, в случай че ще и единствено като звуков декор от някое амбиент видео. Това е време да се сгушим на дивана с хубава книга или да гледаме филм, за предпочитане с чаша чай или парещ шоколад. Всъщност, в това има толкоз смисъл. Телата ни са изтощени от бързане и живот на цялостни обороти. Есента е покана да забавим темпото и да останем уединено или с обичаните си хора в уюта на дома си.
Есенните вкусотийки


Нищо не ухае на есен по този начин, както топлото Pumpkin Spice Latte! Това е съвършената композиция от аромати и подправки, присъщи за есента, като канела, карамфил и джинджифил - тъй че не е чудно за какво тази есенна класика е толкоз известна. Но това не е единственото нещо, което прави есента толкоз вкусна. В допълнение към горещата напитка, по това време на годината с неспокойствие чакаме и вкусните кестени или кремообразната тиквена чорба! Колкото и да обичаме летните плодове и фрешове, би трябвало да признаем, че всички изброени есенни вкусотийки доста ни липсваха през последните месеци. Време е да им се отдадем.
Палтата, в които се усещаме вкъщи си


Преди сивата зима да се спусне над нас и да се осмелим да излезем от къщи единствено с дебело яке поради студа, в този момент е времето за обичаните палта. Използвайте момента, тъй като тяхното време трае единствено няколко седмици, преди температурите внезапно да са паднали. Обичаме ги, поради техния типичен грациозен тип, който ни разрешава да обуем обичаните си боти с висок ток, без да изглеждаме прекомерно облечени. Можем да ги носим разкопчани, с цел да изпъкне наслояването на облекла от тях, с разнородни цветове шалове и да ги стилизираме по наш усет. Определено няма по-красива есенна дреха от бежовото палто. Абсолютна класика!
Хелоуин


Независимо дали сте фенове на костюми, сладкиши или фантастични украшения: Хелоуин по някакъв метод свързва всичко! Това е времето на свръхестественото и мистериозното, когато приказките за духове, вещици и вампири са изключително известни и също по този начин малко по-страшни от нормално. Някак този празник постоянно бележи публично есента и затвърждава рухването на температурите. А нас ни въодушевява да погледнем не чак толкоз съществено на живота и да си позволим малко детско развлечение, от което несъмнено имаме потребност. Дори направихме селекция с хрумвания за костюми на супержени, в които можете да се превъплътите.
Събитията


След лятната пауза, всички театри, концертни зали, фестове отварят порти за новия си сезон и ни чакат с голям брой нови заглавия. Определено сме се затъжили и имаме потребност от огромна доза просвета. Есента просто гъмжи от събития, по тази причина я обичаме толкоз доста. Особено в столицата постоянно има какво да вършиме освен в петък и събота вечер, а всеки ден.

Стартират и тематичните фестове, като Чудовищния фест, който организираме. Очакват ни работилници по изобразяване, лакомства и пакости и доста музика. Повече за събитието можете да научите тук.

Не забравяйте, че времевите ориентири, какъвто е настъпването на есента, разделят живота на обособени умствени етапи. Те ни разрешават да оставим предишните отрицателни прекарвания и да подбуден нов взор, както споделя Ясмин Саад. Не пропускайте този временен миг, с цел да осмислите живота си и да потърсите методите да извлечете най-хубавото от него.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР