Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален

...
Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален
Коментари Харесай

Осъдиха пиян мъж, откраднал Фиат Панда

„ Лишаване от независимост “ за период от 1 година, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на наказването, за 21-годишния Николай К., постанови Районен съд- Дупница. Той се призна за отговорен в ръководство на МПС след приложимост на алкохол и незаконно лишаване на непознато МПС, с желание да го употребява в пияно положение.

Съдия Светла Пейчева утвърди съглашението подписано сред прокуратурата и отбраната на подсъдимия.

Николай К. се признава за отговорен в това, че на 15.06.2019 година в гр. Дупница, на ул. „ Иван Шишман “ е управлявал лек автомобил „ Фиат Панда “ с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно: с 1,77 на хиляда – закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс. За това действие на подсъдимия е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим, както и „ санкция “ в размер на 500 лева

На същата дата, в ж. к. „ Бистрица “, подсъдимият е лишил незаконно непознато моторно транспортно средство – лек автомобил „ Фиат Панда “ / на стойност 4250 лева / от владението на притежателя без негово единодушие, с желание да го употребява, като действието е осъществено в пияно положение, като Николай К. е открит да го ръководи след приложимост на алкохол – 1,77 промила. Подсъдимият е наказан с вляла в действие присъда за друго такова закононарушение – със съглашение по разказа на РС- Дупница, в действие от 02.04.2018 година за осъществено закононарушение и му е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 5 месеца, като наказването е изтърпяно на 17.08.2018 година.

За това закононарушение по член 346, алинея 2, т. 2, прочие І-во и прочие ІІІ-то в сл. на алинея 1, във вр. с член 28, алинея 1 от Наказателен кодекс, съдът постанова на Николай К. наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 1 година, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на наказването.

На съображение член 23, алинея 1 и алинея 3 от Наказателен кодекс, на подсъдимия му бе несъмнено едно общо наказване за двете закононарушения, а точно: по-тежкото от двете такива – „ Лишаване от независимост “ за период от 1 година, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на наказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР