Липсата на мисъл за разпространението на Covid-19 на финала на

...
Липсата на мисъл за разпространението на Covid-19 на финала на
Коментари Харесай

Финалът на Евро 2020 според СЗО: Опустошителна липса на внимание към Covid-19

Липсата на мисъл за разпространяването на Covid-19 на финала на УЕФА Евро 2020 е " опустошителна ", съобщи Световната здравна организация (СЗО). Мария Ван Керхов, епидемиолог и механически началник на СЗО за битката с Covid-19, изрази в Tуитър разочарованието си от организацията на мача в неделя и държанието на футболните почитатели.

Около 60 000 последователи на британския и италианския тим, и на футбола като цяло, се събраха на лондонския стадион " Уембли ", с цел да гледат срещата. Мнозина не носеха защитни маски и не съблюдаваха рекомендациите за обществено разграничаване.

Ван Керхов изрази угриженост, че събитието ще усили разпространяването на Covid-19, в това число с по-заразния вид Делта:

" Трябва ли да се веселя, докато гледам предаването на болестта, което се случва пред очите ми? "

Според нея резултатите могат да са " опустошителни ", защото пандемията от Covid-19 няма почивен ден и не е на пауза по време на значима за доста хора футболна среща. Тя акцентира, че Делта разновидността ще се възползва от неимунизираните хора, които са компактно един до различен, без маски и  " пищят, пеят или викат ".

 

Am I supposed to be enjoying watching transmission happening in front of my eyes?

The #COVID19 pandemic is not taking a break tonight… #SARSCoV2#DeltaVariant will take advantage of unvaccinated people, in crowded settings, unmasked, screaming/shouting/singing. Devastating.
— Maria Van Kerkhove (@mvankerkhove) July 11, 2021
В момента Англия, която бе хазаин на мача, претърпява ново покачване на броя инфектирани с коронавирус поради разновидността Делта, открит за първи път в Индия. Миналия месец старши министър на немското държавно управление прикани английските власти и УЕФА да понижат броя на поддръжниците, позволени до " Уембли ".

Премиерът на Италия Марио Драги също бе изразил угриженост по отношение на облекчаването на рестриктивните мерки в Обединеното кралство. Но английският министър председател Борис Джонсън защити повишаването на капацитет на стадиона и съобщи, че мачовете се организират по " деликатен и следен метод ".

Въпреки опасенията, към момента се Джонсън да удостовери прекратяването на ограниченията за социална дистанция в Англия на 19 юли, като в същото време приканва жителите да внимават.

 
Съединени американски щати и още 13 страни се съмняват в отчета на СЗО за Covid-19
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР