Липсата на боеприпаси, физическото и психологическото изтощение на войниците, лошото

...
Липсата на боеприпаси, физическото и психологическото изтощение на войниците, лошото
Коментари Харесай

AP: Проблемите на Украйна след загубата на Авдеевка заплашват бъдещето й

Липсата на муниции, физическото и психическото безсилие на бойците, неприятното военно ръководство и численото предимство на съветските войски доведоха до най-тежкото проваляне на Киев за годината - предаването на Авдeевка, написа. Същите тези проблеми, както отбелязва изданието, основават опасности за близкото бъдеще на Украйна.

" Докато бяхме приковани към това място, бяхме изтощени не толкоз физически, колкото психически “, споделя Виктор Биляк, пехотинец от 110-а бригада, който е в този регион от март 2022 година

В същото време украинските военни са се шегували тъмно, че е допустимо да се измъкнат от Авдеевка като умрат, бъдат ранени или влязат в пандиза.

В публикацията се отбелязва, че украинските въоръжени сили в града са изпитвали дефицит на муниции, в това време съветските войски правят десетки въздушни удари всеки ден, употребявайки " планиращи бомби “, които унищожават даже укрепени позиции.

И откакто моралът измежду украинските бойци пада, командирът на батальона, който има стотици хора под свое командване, изчезва при неизяснени условия, написа изданието, базирайки се на данни от правоприлагащите органи. Един от бойците с него е открит мъртъв. Оттогава командирът и още един съпътстващ го боец не са виждани повече.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР