Лионел Меси вече е футболистът с най-много награди Пичичи в

...
Лионел Меси вече е футболистът с най-много награди Пичичи в
Коментари Харесай

Меси влезе в историята на испанския футбол с нова награда

Лионел Меси към този момент е футболистът с най-вече награди " Пичичи " в историята на испанския футбол. Отличието се дава на голмайстора на испанската Ла Лига за съответния сезон. Суперзвездата на " Барселона " заслужи наградата още в края на сезон 2019/20, само че го получи едвам нощес. Той печели " Пичичи " за седми път, като по този начин изпревари именития нападател на " Атлетик " (Билбао) Телмо Сара, с който до момента деляха достижението.

През миналия сезон Меси стана №1 при голмайсторите с 25 попадения. Това бе и най-ниската ефикасност, с която той заслужи " Пичичи " спрямо предходните 5 пъти. Рекордът му бе през сезон 2011/12, когато вкара 50 гола.

" Тръгнах мъчно с всичко при започване на сезона. Истината сега е, че се усещам добре, само че през лятото имах доста неприятен интервал. Сега чакам с неспокойствие всеки мач, който ни следва. Знам, че клубът е в сложен миг на ръководно ниво, а и на терена, и всичко към " Барса " сега е мъчно, само че се усещам разчувствуван ", разяснява Меси след награждаването пред тв канала La Sexta.

В събота аржентинецът изравни и върха на Пеле за най-вече голове за един клуб.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР