Линейка и оборудване за над 10 хиляди лева ще осигури

...
Линейка и оборудване за над 10 хиляди лева ще осигури
Коментари Харесай

Общината в Дупница осигурява линейка и оборудване за болницата

Линейка и съоръжение за над 10 хиляди лв. ще обезпечи Община Дупница за болничното заведение в града - това беше решено при приемането на бюджета за 2022 год. Парите за колата за спешна помощ ще са по план за обслужване на ромското население.

Съветниците гласоподаваха даже и по-голяма сума за болничното заведение от в началото избраната - 11 хиляди лв., за съоръжение на инфекциозното поделение.

Линейката ще бъда обезпечена при завършването на план с присъединяване на Общината.

Същевременно беше оповестено, че общинската болница в Дупница към този момент е изплатила всичките си отговорности към банки, снабдители и по контракти, разгласи прокуристът на здравното заведение Мария Иванова.

Допреди 4 години болничното заведение беше с над 2 благ. лв. задължения и беше пред банкрут. Тогава беше назначен пълномощник.

Болницата е преодоляла сериозните си отговорности с вярно ръководство и усъвършенствана работа на екипите и администрацията, стигнало се и до банков заем от 500 хиляди лв., който към този момент е погасен, споделя прокуристът Мария Иванова.

„ Нямаме никакви отговорности, просто в действителност работим. Имайте поради, че болничното заведение прави към 400 хиляди. Аз като отидох в болничното заведение, заработваше към 260, не без и помощта, примерно, на дотацията от министерството. Не е ковида, аз отново споделям, болничното заведение последните два месеца е проработила над 50 хиляди над избрания предел. “

Допреди 4 години болничното заведение беше с над 2 благ. лв. задължения и беше пред банкрут. Тогава назначиха и пълномощник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР