Лина Наир, началникът на отдела по човешки ресурси в Unilever,

...
Лина Наир, началникът на отдела по човешки ресурси в Unilever,
Коментари Харесай

Chanel си взе изпълнителен директор от Unilever

Лина Наир, началникът на отдела по човешки запаси в Unilever, заменя поста си с този на световен основен изпълнителен шеф на френската фешън къща Chanel. Тя работи за колоса за козметика и препарати за дома от повече от 30 години.

Новата шефка е рядко изключение начело на строго следения фамилен бизнес, прочут с костюмите от туид, ватираните чанти и парфюм No. 5, написа „ Ройтерс “. Наир идва след американската бизнес дама Морийн Шике, която беше основен изпълнителен шеф в продължение на девет години до началото на 2016-а. След това един от притежателите – Ален Вертхаймер, заемаше позицията. Той минава в ролята на световен изпълнителен ръководител на Chanel.

Компанията е учредена през 1910 година от стилната легенда Габриел „ Коко “ Шанел и се трансформира в нарицателно за френски изискан. 52-годишната Наир, която е с индийски генезис, ще се причисли към Chanel в края на януари следващата година и ще бъде основана в Лондон. От публично изказване стилната къща акцентира, че новите назначения ще обезпечат нейния „ дълготраен триумф като частна компания “.

Наир стартира работа в Unilever като стажант през 1992 година и сега сменя индустрията в миг, в който модата е под напън да покаже по-приобщаващи подходи и да се откъсне от съвършените форми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР