Лимоновият сок също ли е мярка, която ще помогне за

...
Лимоновият сок също ли е мярка, която ще помогне за
Коментари Харесай

Как да почистим ефективно вкъщи само със сок от лимон

Лимоновият сок също ли е мярка, която ще помогне за почистването на дома и ще се погрижи за хигиената в кухнята? Разбира се! Лимоните се употребяват от генерации и се употребяват за разчистване и избелване наред с други неща. Сега модата за домашен почистващи препарати се завръща с двойна мощ, тъй като си коства да бъдем по-екологични, като се откажем от химикалите и пластмасовите опаковки. И по този начин, какво ще можем да вършим с елементарен лимон на разположение?

Лимонов сок за миризми
6 места в жилището, които рядко се сещаме да почистим
Дори по време на главно разчистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии като дръжки на шкафове, бутона на казанчето...

Някои уреди, като ледник, микровълнова фурна или съдомиялна машина, бързо „ улавят “ миризми, и то не безусловно приятните. Лимонът, чийто мирис е доста мощен, ще помогне за справяне с този проблем. Достатъчно е да поставите плодовете в специфичен резервоар за цитрусови плодове (лесни за закупуване в магазините) или кошница и да го оставите да изпусне аромата си. За да стане още по-интензивно, дано първо натъркаме малко кожата. Не забравяйте да сменяте лимона най-малко един път седмично.

В случай на микровълнова фурна, сложете в нея вода с лимонен сок и задайте програмата за към 3 минути. Освободената пара ще отстрани неприятните миризми. С останалия разтвор можете неотложно да почистите вътрешността на цялото съоръжение в къщата - по този метод нищо няма да бъде пропиляно!

Лимонов сок като средство за премахване на котлен камък

Камъкът, който се задържа върху кранове, е същински призрачен сън. Наистина е мъчно да се почисти, само че лимоновият сок е отлично решение. Изсипете го в подобаващ съд и поставете крана вътре, допълнете с вода. Нека оставим кранчето да се накисва в сока цяла нощ. На сутринта извадете и измийте крана с четка и камъкът елементарно ще си отиде! Струва си да повтаряте такава процедура най-малко един път месечно.
Чували ли сте за магическата гъба, с която може да чистите всичко - от обувките до банята
Знаете ли, че меламинова пяна се употребява като изолираност, звукоизолационен материал и в почистващи артикули като меламиновата вълшебна година..

Лимонов сок: използвайте за разчистване на бижута

Лимоновият сок има избелващи и блестящи свойства, тъй че напълнете чашата на половина с вода, прибавете две супени лъжици лимонен сок и накиснете бижутата в този разтвор за най-малко час. В резултат на това среброто ще възвърне предходния си искра. Ако мръсотията е в действителност мощна, поръсете бижутата с една чаена лъжичка сода за самун и по-късно поръсете щедро с лимонен сок. Получената пяна би трябвало да се оправи ослепително с мръсотията.

Полиране на стъклото с лимон

Лимоновият сок красиво свети и отстранява замърсяванията, тъй че може да се употребява за разчистване на стъкло, да вземем за пример стъклени кани. Достатъчно е да натъркате стъклената повърхнина с лимоновата половина, по-късно да я изплакнете и полирате с хартиена забрадка. Ефектът ще бъде неочакван - стъклените съдове ще бъдат идеално чисти и лъскави, без потребност от почистващи препарати.
Как се почистват тапети
Как се почистват тапети Ако преди години тапетите се смятаха за отживялост, през днешния ден те още веднъж са на мода и могат да се опишат като вод...

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР