Лимонов сироп с мед и чесън, който ще ви предпази

...
Лимонов сироп с мед и чесън, който ще ви предпази
Коментари Харесай

Лимонов сироп с мед и чесън – мощно средство за вируси, грип и укрепване на имунитета

Лимонов сироп с мед и чесън, който ще ви защищити от вирусите и настинките през студения сезон.

С настъпването на студения сезон, човешкото тяло е по-податливо на разнообразни болести. Укрепете имунитета си, като си пригответе този лимонен сироп с чесън. Приготвянето му не е комплицирано и можете да го употребявате през цялата година, само че най-полезен ще ви бъде през зимния сезон.

Необходими съставки:3 по-големи лимона2 глави чесън (12-13 скилидки)120 г пчелен мед100 мл гореща вода.

Приготвяне:Изстискайте сока на всички лимони в по-голям съд. След това обелете скилидките чесън, пресовайте ги и ги прибавете към лимоновия сок. Залейте сместа с пчелен мед, прибавете топла вода и разбъркайте. Оставете да се охлади и по-късно затворете съда. Оставете да престои за 3 дни и можете да го консумирате. Ще издържи до три седмици на студено.

Употреба и действиеЗа подсилване на имунитета за деца по една чаена лъжичка дневно, а за възрастни – по една супена лъжица. След това се предлага да се употребяват по 3 чаени лъжички дневно за деца и по 3 супени лъжици дневно за възрастни, с цел да се облекчат признаците на грип или простуда. И за какво сиропът е толкоз ефикасен?

Чесънът се смята за натурален антибиотик, той съдържа огромни количества витамин С, магнезий и калций. Освен всичко друго, работи и против инфекции. Медът има антибактериални свойства и оказва помощ за облекчение на болките в гърлото. Лимонът е тип антиоксидант, който непосредствено ви зарежда с витамин С. Предпазва организма от вируси и бактерии. Всички съставки в сиропа имат способността да подтикват имунната система. Можете, също по този начин, да ги консумирате настрана във всяка напитка или храна. Например, комбинацията от лимон, пчелен мед и джинджифил е съвършена профилактика против настинки.

Вижте още: Маска за коса с квас. Ускорява растежа и заздравява косата

Чесънът е подобаващ за всевъзможни ястия. Въпреки че, множеството хора се отхвърлят да го употребяват поради наситения му мирис, той е потребен за тялото. Затова му дайте късмет.

Този лимонен сироп с мед ще ви избави от вирусите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР