Лимонът с право може да се снарече витаминен коктейл (съдържа

...
Лимонът с право може да се снарече витаминен коктейл (съдържа
Коментари Харесай

Не бързайте да пиете вода с лимон, преди да прочетете това

Лимонът с право може да се снарече витаминен коктейл (съдържа витамини, органични киселини, цялостен комплекс от микроелементи, фибри). Този безоблачен плод има доста потребни свойства. Един от най-разпространените способи за „ лимонова терапия “ е пиенето на лимонова вода.
За да си извършите здравословна лимонада сами, ще витрябва сок от един лимон на литър гореща вода. Можете просто да смесите лимонен сок и вода, или можете да сложите кора от лимон към напитката и да я оставите да се запари. Лимонената вода се пие в чист тип, по този начин и с всевъзможни добавки:
 2 съставки и нулев риск от инфаркт – запомнете тази рецепта 2 съставки и нулев риск от инфаркт – запомнете тази рецепта
Здравето е най-важното нещо и по тази причина би трябвало да се грижим за него, в случай че желаеме да се усещаме щастливи. Много постоянно забравяме да обръща...
Има доста разнообразни способи за пиянство на лимонова вода: на гладно, преди  хранене, след хранене и така нататък Лимонената вода се пие и топла,  и студена, а също се употребява в чая под формата на лед. Който и способ да харесате, главното е, че пиенето на вода е потребно. Трябва да се знае потребна или нездравословна е тази вода.
Лимоновата вода е чудсна при настинки. Заради огромното количество витамин С в лимона, постоянният банкет на лимонова вода имунната система се стабилизира, отстранява неприятните признаци на простуда и има антипиретичен резултат. При първите признаци на възпалено гърло също се предлага гаргара с лимон и вода.
Пиенето на вода с лимон е чудесно средство за профилактика на редица болести, измежду които са  сърдечно-съдовите проблеми, катаракта, подагра, ревматизъм и други. Освен това, лимоновата вода чисти идеално черне дроб, бъдбреци и цялото тяло. Поради наличието на калий в лимона, пиенето на тя играе позитивна роля за  мозъка и нервната система.
Водата  с лимон има и емфатичен тонизиращ резултат. Това е същинска енергийна напитка, която зарежда за целия ден.
 Ето какви са изгодите от лимоновата вода Ето какви са изгодите от лимоновата вода
Напоследък лекари и диетолози все по-често предлагат да се пие вода с лимонен сок на гладно. Ето по какъв начин влияе тази налична и сравн...
Въпреки необятната гама от потребни свойства на тази освежаваща напитка може да бъде и нездравословна за здравето.Добре е да не се пркалява с  пиенете на вода с лимон  при съществуване на избрани противопоказания като язва и гастрит. Ако имате киселини или болки в стомаха, би трябвало да намалите потреблението на лимонова вода или да откажете изцяло тази терапия.
Хората, които употребяват огромни количества лимонова вода, могат да изпитат сензитивност на зъбите. Това се дължи на разрушителното деяние на плодовите киселини върху зъбния гланц. За да предотвратите сходни последствия, би трябвало да пиете „ лимонада “ през сламка или да изплаквате устата си щедро с вода след всеки банкет.
Поради високата централизация на аскорбинова киселина в лимоните, те имат емфатичен диуретичен резултат. Ето за какво, с цел да избегнете дехидратация, не ограничавайте диетата си единствено с тази вода. Опитайте се да пиете допустимо и други типове течности: зелен чай, сокове, елементарна питейна вода. При камъни в бъбреците, тогава " лимонова терапия " е противопоказана за вас.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР