Лилиумът, който се води за най-изисканото растение веднага след орхидеята

...
Лилиумът, който се води за най-изисканото растение веднага след орхидеята
Коментари Харесай

Цветарите вече са в готовност да пробутат увехнали букети на баснословни цени за 14 февруари

Лилиумът, който се води за най-изисканото растение незабавно след орхидеята към този момент също пълзи към 15 лв.. Хризантеми под 3-4 лв. не могат да се открият на никое място. Особено скъпи са зелените пъпки от хризантема, служещи за украса, филиз от който ще ви излезе най-малко 2-3 лв.. Цените на фрезиите се движат сред 3 и 5 лв. за филиз, въпреки растението да не се счита за атрактивно.

 

Търговците несъмнено още веднъж заформиха подготвени букети, защото по този метод ще съумеят да изскубнат колкото се може повече пари от джоба на забързаните клиенти. Обикновено тези букети се купуват от забързаните, които не са съумели да се приготвят в точния момент и сграбчват в придвижване първият, попаднал в полезрението им.

 

Сякаш надутите цени не са задоволителни, ами в ход е и различен номер на цветарите – държат по витрините много смачкани и увехтели букетчета, което обаче не им пречи да ги продават по 50 лв.. Единствено би трябвало да издебнат някой и различен заплеснат покупател.

 

Любителите на обилни букети, би трябвало да са наясно, че с цел да се снабдят с подобен, ще им се наложи да се разделят с няколко стотачки, в случай че желаят да показват усеща и богатство пред дамата на сърцето си.

 

Доста от дамите обаче избират пред букета от 200-300 лв., да се насладят на вечеря в ресторант или пък да получат изтънчен парфюм. Те не намират смисъл да се хвърлят толкова доста пари за цветя, които ще са увехнали след най-много два дни. Категорични са, че хубавият парфюм носи доста повече наслада, защото ще им основава въодушевление най-малко няколко месеца.

 

Реалистките пък са безапелационни, че не е нужно букетите да преливат от хартийки и панделки, а избират да получат цветето в естествения му тип, без каквато и да било украса. Най-малобройни са дамите, които са на мнение, че не е от голяма важност какво се подарява, а е значим жестът и положителното отношение.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР