Ликвидацията на дружеството за спешна медицинска помощ по въздух бе

...
Ликвидацията на дружеството за спешна медицинска помощ по въздух бе
Коментари Харесай

Гвоздейков: Ликвидацията на дружеството за спешна медицинска помощ по въздух бе спряна

Ликвидацията на сдружението за незабавна здравна помощ по въздух бе спряна. Това съобщи министърът на превоза и обявеният Георги Гвоздейков на брифинг в Министерския съвет във връзка решението да бъде спряна ликвидацията на дружеството  " България Хели Мед Сървиз " по отношение на незабавната здравна помощ по въздух, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Днес една от точките беше прекъсването на ликвидацията на " България Хели Мед Сървиз ". Дружеството, което беше преустановено и оповестено в разпродажба от служебния кабинет. То беше основано, с цел да бъде авиационният оператор, според българското и европейското законодателство, което трябваше да прави полетите за незабавна здравна помощ по въздух ", съобщи Гвоздейков.

Министърът изясни и решението да бъде спряна ликвидацията на сдружението:

" Проектът по незабавна здравна помощ по въздух се финансира изцяло от ПВУ, където са заложени параметри, свързани с европейски регулации, които би трябвало да бъдат прецизно спазени. Не бива, заобикаляйки българските закони и правила, да търсим метод да вменим тази активност като второстепенна на някого, който да преценя коя от дейностите, предоставени по закон, е предпочитана и тя е тази, която би трябвало да приоритизира да работи качествено ", сподели той.

По думите му сдружението " България Хели Мед Сървиз " подсигурява бистрота за това кой прави активността и кой носи отговорност за обезпечаването на качествена здравна помощ по въздух.

" Много е значимо отговорността и функционалностите да бъдат делигирани на някого и той да носи цялата отговорност за това, което прави, както и за задачите на незабавна здравна помощ по въздух. Създавайки отново  " България Хели Мед Сървиз " се делегират напълно правата по действие на незабавната здравна помощ ясно и изрично, което улеснява моделът на финансиране на цялата активност в България ", безапелационен бе Гвоздейков. 

Той сподели още, че сега текат и разискванията с лечебните заведения, които ще одобряват пациентите, които ще бъдат превозени по въздух.

" Свършихме работа, която не беше досега. Процесът е в много напреднала фаза. Както разбрахте предходната седмица, избрани са оперативните бази. Въведени са в строги организационни мерки дейностите по подготовка на документите за оповестяване от Министерството на здравеопазването, която е за построяването на шестте оперативни бази. В момента има съществени диалози и образувана работна група с всички лечебни заведения, които ще бъдат приемащи, както и за местата, където ще бъдат самите оперативни площадки ", сподели още министърът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР