Лихвените проценти по кредити и депозити ще запазят настоящите си

...
Лихвените проценти по кредити и депозити ще запазят настоящите си
Коментари Харесай

Търговските банки прогнозират: Няма да се променят лихвите по кредити и депозити

Лихвените проценти по заеми и депозити ще запазят актуалните си нива, предвиждат от Асоциацията на комерсиалните банки в разбора си за положението на системата към края на март тази година. В него е посочено, че комерсиалните банки към този момент са изпълнили предписанията на Българска народна банка, направени при започване на рецесията с Covid-19, написа Inews.

Спрямо предходната година има понижение на лихвите и при заемите, и при депозитите, регистрират от Асоциацията на комерсиалните банки. При жилищните заеми за семействата лихвите към този момент са под три на 100, а при депозитите – 0,02 на 100. За първите три месеца на годината най-активни при заемите са семействата. Като цяло в системата продължава наклонността за понижаване на броя на необслужваните заеми, както и за растеж и на депозитите.

Заради европейската инструкция за преводите, постъпленията от такси и комисионни понижават в банковата система. За първото тримесечие банковият бранш регистрира чиста облага в размер на 296,2 млн. лева (спад от 4,2% на годишна база) при най-малък растеж на чистия лихвен приход и спад на чистия приход от такси и комисиони, показват още от асоциацията. Активите в системата нарастват до над 115 милиарда лв..

Анализът на асоциацията е към края на март, а в средата на този месец бе въведено изключителното състояние в страната. Отражението му върху икономическия живот ще има и резултат върху банковата система, само че към момента е рано да се регистрира какъв.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР