Лидерката на БСП Корнелия Нинова за втори път сложи противниците

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова за втори път сложи противниците
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Корнелия Нинова пак мотае с оставката. Бърза да вкара свои министри в кабинета на Киро

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за повторно постави съперниците си в Българска социалистическа партия на пързалката с оставката си, която би трябвало да бъде установена от конгреса на партията, призован за 22 януари 2022 година

Нито оставката на Нинова е юридически факт, нито свиканият конгрес може да се организира на 22 януари следващата година.

Това откри ПИК при прецизна инспекция на обстоятелствата към двете условия.

Първо, Нинова не е входирала никаква оставка в деловодството на " Позитано " 20, а писмо до членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия, в което им благодари за поддръжката по изборите, афишира им, че подава оставка и фриволно им пояснява Устава на столетницата. Оставката обаче не се подава пред членове и симпатизанти, а единствено пред членовете на столетницата. А в устава й понятието " подава оставка " въобще не съществува, а се приказва за " преустановяване на пълномощията на ръководителя ".
свързани новини113568преди 5 часа
Документ с такова искане от страна на Нинова не съществува в деловодството на Българска социалистическа партия.

Освен това, също съгласно устава, с цел да се счита, че съвещанието на конгреса е свикано постоянно, обявата за това дружно със съответния дневен ред по строго избрана форма би трябвало да бъдат оповестени във в. " Дума " два месеца преди провеждането му.

Това значи, че такава публикация трябваше да се появи в партийното издание на 21 ноември 2021 година Тя обаче не е оповестена. Тоест, свиканото съвещание на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия на 22 януари 2022 година към този момент може да се счита за противоуставно и няма по какъв начин да се състои. Както и да установи в действителност несъществуващата оставка на Нинова като водач на столетницата.

Както ПИК заяви, точно това жестоко нарушаване на устава беше повода решенията на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия, който удостовери избирането на Нинова за водач на общопартийния избор през предходната година и избра нов Национален съвет на партията, на два пъти да не бъдат регистрирани от Софийски градски съд. Проблемът беше отхвърлен с изключителното и явно добре подтиквано подпомагане на съдийка от Софийски градски съд, чието име е известно на ПИК, едвам в самия завършек на 2020 година

Освен това интерпретацията на устава от Корнелия Нинова, че първо конгресът би трябвало да установи оставката й, а по-късно Националният съвет да уточни кой да я замества до избора на нов ръководител, е безусловно неправилна, което показаха и редица знакови членове на Българска социалистическа партия.

Процедурата е тъкмо противоположната - след подаване на оставка от страна на водача Националният съвет мигновено избира кой да го замества. Само че съвещанието на Националния съвет, на което бе решено свикването на конгреса на 22 януари 2022 година, както и бе предоставено на Нинова да води договарянията за сформиране на постоянно държавно управление, също е под голям въпрос.

То се организира неприсъствено на 20 ноември, а решението за провеждането на съвещанието на конгреса и упълномощаването на Нинова да води договарянията за кабинет е взето от 113 души против 14 срещу. Кои са тези 113 души обаче се пази в дълбока загадка и нито един от социалистите, поискали да научат това, не е позволен до нея.

Те си изясняват укриването на имената на въпросните 113 души с това, че, знаейки кои са, в случай че беседват с някои от тях, може да се окаже, че те въобще не са подкрепили такива решения. Което ще значи, че сходни решения де факто може и въобще да не са взети законно.

И да се окаже, че под знамето на бъдещето на правовата страна, законността и реда,

" Това към този момент не се търпи! Нарушавайки устава и разпоредбите, Нинова желае да влезе със свои хора в държавното управление на Кирчовците, с цел да може по-късно да съобщи, че е вкарала Българска социалистическа партия в ръководството и единствено врагове на партията могат да й желаят оставката ", разясняват пред ПИК знакови социалисти.

Още преди среднощното свиждане на Кирил Петков и Асен Василев с Корнелия Нинова на " Позитано " 20 64-ма социалисти събраха подписи за провеждането на присъствено съвещание на Националния съвет, което трябваше да се състои предходната седмица, само че беше отсрочено. Подобни проекти има и за тази събота.

Дали те ще се осъществят, към момента не е ясно, само че даже и да се осъществят 64-ма души от Националния съвет нямат кворум, с цел да вземат законни решения.

Ясно е също по този начин, че действителна уставна оставка на Нинова като водач на Българска социалистическа партия няма. Няма и свикано съвещание на 50-я конгрес на столетницата на 22 януари 2022 година Всичко това е димка от страна на Нинова и дребното й останали правилни хора за прикриване на подмолните маневри към сформирането на постоянното държавно управление на Кирил Петков и Асен Василев, както ПИК разкри нощес.

Припомняме, че Нинова разигра номера с подправената си оставка отпред на Българска социалистическа партия и през 2019 година , когато също свика съвещание на конгреса, на което тя трябваше да бъде установена, само че при започване на форума тя съобщи, че в действителност не е подала оставка, тъй като в деловодството на партията няма входиран подобен документ. Както и в този момент.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР