Лидерите на САЩ и Великобритания обявиха ново икономическо партньорство, което

...
Лидерите на САЩ и Великобритания обявиха ново икономическо партньорство, което
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обявиха ново икономическо партньорство

Лидерите на Съединени американски щати и Англия оповестиха ново икономическо партньорство, което ще ускори връзките в региона на защитата и възобновимата сила в изискванията на възходяща конкуренция от страна на Китай, съобщи Агенция Франс Прес.


По време на визитата си в Белия дом министър-председателят Риши Сунак одобри " Атлантическа декларация " с президента Джо Байдън, която попари английските очаквания за по-широко съглашение за свободна търговия сред Англия след Брекзит и най-голямата стопанска система в света.

" Изправени сме пред нови провокации пред интернационалната непоклатимост - от властнически страни като Русия и Китайската национална република (КНР); разрушителни технологии; недържавни участници; и транснационални провокации като изменението на климата ", се споделя в декларацията.

Документът повдига едно от главните опасения, изразени от съдружниците на Съединени американски щати във връзка с Байдън - неговия Закон за понижаване на инфлацията, който всеобщо уголемява уговорката на Съединени американски щати към зелената сила, надявайки се Съединените щати да заемат водеща позиция по отношение на Китай, като предизвикват локалната промишленост.

Съгласно съглашението със Сунак двете страни ще стартират " незабавни " договаряния по отношение на отношението на Съединени американски щати към сериозни минерали, които се употребяват в електрическите акумулатори във Англия.

Байдън също по този начин се съгласи да изиска от Конгреса да дефинира Англия като вътрешен източник за поръчки в региона на защитата, с цел да се форсира създаването на оръжия от последващо потомство, като да вземем за пример хиперзвукови ракети.

" Обединеното кралство и Съединени американски щати постоянно са уголемявали границите на това, което две страни могат да реализират дружно ", съобщи Сунак в изказване.

" Така че е естествено, че когато сме изправени пред най-голямата промяна в нашите стопански системи от индустриалната гражданска война насам, ние ще се обърнем един към различен, с цел да изградим дружно по-силно бъдеще. "

Пактът ще има за цел да увеличи оперативната съгласуемост на американската и английската индустрия, а също по този начин да се включи в AUKUS - новия тристранен защитителен съюз сред Съединени американски щати, Англия и Австралия.

Двамата водачи също по този начин приканиха за взаимни старания за недопускане на да се употребяват нововъзникващи технологии за нанасяне на вреди, в това число изкуствен интелект, мобилни мрежи от шесто потомство и синтетична биология.

Те възобновиха апела си да не позволяват Русия до пазарите на гражданска нуклеарна сила, до момента в който европейските съдружници се пробват да понижат потреблението на съветски изкопаеми горива след нахлуването в Украйна.

Поддръжниците на Брекзит от Консервативната партия на Сунак бяха дали обещание съглашение за свободна търговия със Съединените щати, до момента в който упорстваха за развода си с Европейския съюз, който беше утвърден на референдум през юни 2016 година

Запитан дали очакванията за комерсиално съглашение са умрели, представителят на министър-председателя съобщи: " Смятаме, че тази (декларация) е верният метод за партньорството сред Съединени американски щати и Англия сега. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР