Лидерите на “Продължаваме промяната (ПП) и “Демократична България (ДБ) подписаха

...
Лидерите на “Продължаваме промяната (ПП) и “Демократична България (ДБ) подписаха
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха коалиционно споразумение 

Лидерите на “Продължаваме смяната ” (ПП) и “Демократична България ” (ДБ) подписаха в понеделник съдружно съглашение за общо явяване на предварителните парламентарни избори на 2 април.

То беше подписано от съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, водачите на “Да, България ” и ДСБ - Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и съпредседателите на “Зелено придвижване ” - Владислав Панев и Добромира Костова.

Предстои новата коалиция да внесе документи за регистрация за парламентарния избор в Централната изборна комисия във вторник.

В края на януари националните препоръки и на трите партии в обединяването " Демократична България " дадоха на своите управления картбланш за договаряния за взаимни дейности с Политическа партия за парламентарните и локалните избори тази година. Досега двете обединения се явяваха поотделно.

В последното Народно заседание Политическа партия и Демократична България имаха надлежно 53 и 20 народни представители. В доста гласувания двете парламентарни групи оставаха сами, а тези 73 депутати бяха надалеч от нужното болшинство от 121 гласа за избиране на държавно управление и налагане на решения.

Двете политически сили са единствените, които слагат като съществени цели по едно и също време битката с корупцията, провеждането на радикална правосъдна промяна и опазване на западната ориентировка на България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР