Лидерите на лявоцентристките социалдемократи (СПД), Зелените и на Свободните демократи

...
Лидерите на лявоцентристките социалдемократи (СПД), Зелените и на Свободните демократи
Коментари Харесай

Германската СДП започва официални преговори със Зелените и Свободните демократи за общо правителство



Лидерите на лявоцентристките социалдемократи (СПД), Зелените и на Свободните демократи в Германия ще предлагат прекосяване към публични договаряния за образуване на съдружно държавно управление, като те към този момент са се договорили и за пътната карта за идните договаряния, съобщи в петък претендентът на СДП за канцлер на страната Олаф Шолц, съобщи Ройтерс.

Социалдемократите, които бяха преди всичко на изборите предишния месец, Зелените и Свободни демократи обявиха, че проучвателните диалози за това дали имат задоволително общи неща, с цел да сформират взаимно държавно управление, са били градивни.

" Възможно е ново начало, когато трите партии се обединят “, уточни Шолц на конференция.

" Ако толкоз разнообразни партии биха могли да се спогодят по отношение на общите провокации и решения, това би дало опция да обединим нашата страна ", сподели водачът на Свободните демократи Кристиан Линднер, визирайки вероятното образуване на обединението " светофар ", кръстена на цветовете на трите партии. " Това предлага късмет възможната коалиция да бъде по-голяма от елементарното сумиране на обособените ѝ елементи ", добави Линднер.

Това би била първата сходна коалиция, която да ръководи Германия на федерално равнище и която би поставила завършек на 16-годишното ръководство на консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Съпредседателят на " Зелените " Аналена Бербок съобщи, че това би трябвало да бъде коалиция на " промени и прогрес, с цел да превърнем това десетилетие в десетилетие на обновлението ".

Очаква се и трите партии да разгласят до понеделник дали ще продължат или не договарянията, уточни от своя страна Олаф Шолц.

Според пътната карта за съдружни договаряния, забелязана от Ройтерс, трите партии са се контракти по съществени тематики, в това число прекъсване на въглищните електроцентрали до 2030 година

Те също по този начин са се договорили да употребяват 2% от земята за построяването на вятърни електроцентрали, да оборудват всички подобаващи покриви със слънчеви панели и да понижат времето за обмисляне и разрешителни най-малко на половина.

Те са се съгласи и да усилят минималната работна заплата до 12 евро на час през първата година на взаимното им ръководство и да не усилват възрастта за пенсиониране, нито да понижават размера на пенсиите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР