Лидерите на Италия, Испания, Португалия и Гърция призоваха за обща

...
Лидерите на Италия, Испания, Португалия и Гърция призоваха за обща
Коментари Харесай

Италия, Испания, Португалия и Гърция настояват за обща енергийна стратегия на ЕС

Лидерите на Италия, Испания, Португалия и Гърция приканиха за обща тактика на Европейски Съюз за гарантиране на енергийната сигурност на блока, откакто спорът в Украйна докара до повишаване на цените.

"Само с европейски отговор може да се реши незабавно и уверено един европейски проблем ", съобщи испанският министър председател Педро Санчес на конференция в Рим след четиристранните диалози.

"Трябва да го създадем в този момент. Не можем да чакаме нито ден повече. "

Драги одобри Санчес и португалския министър председател Антонио Коща, а гръцкият Кириакос Мицотакис, чийто тест за ковид по-рано тази седмица беше позитивен, взе участие посредством видеовръзка.Италианският министър-председател Марио Драги съобщи, че на срещата на върха на 27-те водачи на Европейския съюз в Брюксел идната седмица те ще изискат "конкретни ограничения за отбрана на всички страни членки ".

Отделни европейски страни към този момент започнаха дейности, с цел да понижат резултата от високите цени на силата, които се покачиха още преди Русия да нахлуе в Украйна, а по-късно скочиха.

Драги и преди е подчертавал смисъла на диверсификацията на енергийните доставки в Европа и на насърчаването на възобновимите енергийни източници.

Той загатна също по този начин "отделянето " на енергийния и газовия пазар и фиксирането на цена на газа, като добави: "Общото ръководство на енергийния пазар би било от изгода за всички. "

Миналата седмица Европейската комисия съобщи, че възнамерява да понижи доста вноса на съветски газ посредством потребление на нови газови доставки, увеличение на запасите за идната зима и ускорение на напъните за повишение на енергийната успеваемост.

Гръцкият министър председател Мицотакис сподели, че "нито една страна не може сама да се оправи напълно и дейно с сходна рецесия " и означи политическите опасности от високите сметки за сила.

"Тази енергийна рецесия може да разсъни кошмара на популизма на нашия континент ", добави той и съобщи, че Гърция е "платила висока цена " в това отношение.

"Никога повече не би трябвало да ставаме очевидци на такива феномени. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР