Лидерът в българския национален отбор по биатлон Владимир Илиев беше

...
Лидерът в българския национален отбор по биатлон Владимир Илиев беше
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Студът не пречи, но на стрелбището условията са доста променливи

Лидерът в българския народен тим по биатлон Владимир Илиев беше удовлетворен от представянето си в щафетата на 4 по 7.5 километра на Олимпийските игри в Пекин.

Илиев пое втория пост от младока Благой Тодев на 19-о място, смъкна всичките 10 цели с по един спомагателен патрон в двете стрелби и съумя да изкачи квартета до 16-ата позиция при предаването на Димитър Герджиков. В последна сметка българите приключиха на 18-о място.

" Днес съумях да се оправя. Тръгнах малко от задна позиция и постоянно e мъчно да се навакса на най-хубавите. Все отново съумях да се придвижа малко напред. Много положително беше решение на уредниците да сменят началния час на старта. Просто през вчерашния ден на тренировката в 6 часа вечерта беше екстремално. Усещаше се под -30. Нямаше да е допустимо да се организира обикновено съревнование, в случай че беше останало в същия час. Днес не беше толкоз студено, обикновено е за биатлон. Студът не пречи, само че на стрелбището изискванията са много променливи, от вятъра идват сложностите най-много ", разяснява Илиев.
 Мъжката ни щафета финишира на 18-то място в Пекин
Мъжката ни щафета финишира на 18-то място в Пекин

Изпреварихме цели три тима!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР