Лидерът на съуправляващата партия Има такъв народ Слави Трифонов предлага

...
Лидерът на съуправляващата партия Има такъв народ Слави Трифонов предлага
Коментари Харесай

Трифонов предлага вдигане на блокадата върху преговорите за еврочленство на РСМ при две условия



Лидерът на съуправляващата партия " ИТН " Слави Трифонов предлага България да вдигне блокадата върху договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз при две условия.

Едното е Съединените щати да анулират визите за българските жители, а второто - България да бъде призната в Шенгенското пространство без граничен надзор.

В обява в профила си във Facebook Трифонов написа:

" След като Съединени американски щати и Европейският съюз желаят от нас да бъдем лоялни сътрудници - добре, само че лоялността е в две направления...При тези условия и в случай че македонците, извинете - северномакедонците изпълнят нашите условия, подписани в Договора за другарство, добросъседство и съдействие, можем да стартираме преговорния развой за допускане на Северна Македония в Европейския съюз ", отбелязва Трифонов.



Слави Трифонов също по този начин оповестява, че Консултативният съвет за национална сигурност по тематиката " Северна Македония ", ще се организира на 10 януари.

Наскоро президентът Румен Радев разгласи желание да свика Консултативния съвет през първата половина на януари, само че не уточни конкректна дата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР