Лидерът на основната опозиционна партия в Япония обяви оставката си

...
Лидерът на основната опозиционна партия в Япония обяви оставката си
Коментари Харесай

Лидерът на основната опозиционна партия в Япония подаде оставка след загубата на изборите

Лидерът на главната опозиционна партия в Япония разгласи оставката си във вторник след парламентарните избори в неделя, 31 октомври, при които той не съумя да се възползва от публичното неодобрение от пандемичната реакция на ръководещата партия, предава " Франс прес ". Юкио Едано, който оглавява водещата опозиционна секта в Япония, Конституционно-демократическата партия на Япония, от основаването й през 2017 година – се извини за неприятните изборни резултати, при които партията загуби 14 места до 96.

Той сподели във вторник, че ще се отдръпна. „ Успяхме да създадем конструкция, предлагаща политически варианти, само че резултатите значат, че броят на местата, които заемаме, ще намалее “, сподели той. „ Това е доста разочароващ резултат “, добави той, казвайки, че „ това се дължи основно на неналичието ми на качества “.

Депутат от 1993 година, Едано беше в държавното управление, когато към този момент несъществуващата Демократическа партия на Япония имаше къс престой на власт от 2009 до 2012 година и беше обществено лице на кабинета след цунамито през 2011 година и рецесията с нуклеарната централа във Фукушима.

Той основа Конституционно-демократическата партия през 2017 година, а групировката се сля с друга огромна опозиционна група през 2020 година в несполучлив опит да укрепи позицията си.

 Премиерът Фумио Кишида и неговата Либерарално-демократическа партия завоюваха безапелационна победа на парламентарните избори в Япония на 31 октомври

На изборите в неделя ръководещата Либерално-демократическа партия завоюва мощно болшинство при новия водач Фумио Кишида. Окончателните резултати се чакат по-късно през седмицата, само че се чака ЛДП и нейният съдружен съдружник - партия " Комейто ", да имат 293 от 435-те места в долната камара, което е лек спад по отношение на досигашните 305.

Изненадата на изборите наподобява е партия Nippon Ishin (Японска иновация), основана в Осака секта, която завоюва 41 места спрямо едвам 11 до момента. Партията, която се застъпва за по-малко държавно управление, дерегулация и понижаване на налозите, става третата по величина в Народното събрание и отхвърля присъединението към ръководещата коалиция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР