Лидерът на опозицията Никола Дзингарети заяви на президента на Италия

...
Лидерът на опозицията Никола Дзингарети заяви на президента на Италия
Коментари Харесай

Опозицията в Италия ще подкрепи ново правителство на Конте

Лидерът на опозицията Никола Дзингарети съобщи на президента на Италия Серджо Матарела, че неговата Демократическа партия (ПД) е подготвена да се опита да образува държавно управление с Движение " 5 звезди ".
" Ние обичаме Италия и считаме, че си коства да опитаме това прекарване ", съобщи Зингарети.
Опозицията ще поддържа нов кабинет на Джузепе Конте с концепцията да се стартира нов политически път, посредством който Италия да преодолее обществените и стопански компликации.
Преди да отиде при Матарела и откакто завършиха диалозите сред неговите демократи и " Пет звезди ", Никола Дзингарети разгласи: " Първото и най-важно нещо е да дадем бъдеще на Италия. Ще има ново държавно управление ".
На умел политически език Дзингарети сподели, че Конте ще бъде още веднъж отпред на държавното управление със съществени промени в метода на ръководство и метод. Тъй като Конте е посочен от " Пет звезди ", се търси място на водача на придвижването - досегашния вицепремиер и министър на труда Луиджи Ди Майо.
Двете партии се стремят към образуване на коалиция, макар години на взаимна неприязън, защото се стремяха да избегнат предварителни избори, които биха могли да благоприятстват твърдо дясната партия " Лига ".
Нейният водач Матео Салвини срина предходния съдружен съюз с " 5 звезди " по-рано този месец.
Инвеститорите се притесняват, че предварителните избори ще бъдат извоювани от твърдата дясна партия на Салвини " Лига ", която може да сложи Рим в конфликт с Европейския съюз поради експанзионни държавни разноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР