Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска българското правителство да

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска българското правителство да
Коментари Харесай

Мицкоски поиска България да признае македонско малцинство у нас

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска българското държавно управление да признае съществуването на македонско малцинство в България, съобщи БГНЕС.

Изказването бе направено след 4-часова среща в Скопие сред ръководителите на политическите партии, както от опозицията, по този начин и от ръководещата коалиция. Основна тематика в срещата бе евроинтеграцията на РСМ и измененията в Конституцията, които включват и вписването на българите в нея. Премиерът Димитър Ковачевски сподели, че " в този момент не е време за раздори, тъй като от това нещо никой няма изгода ".

Според Мицкоски " ръководещото болшинство няма нужното болшинство за конституционни промени ". При тази обстановка най-логично е разпукане на Народното събрание и осъществяване на предварителни парламентарни избори, сподели още той и разясни, че по време на срещата е подкрепил предлагането на депутата и водач на Демократическия съюз Павле Траянов " българското държавно управление да признае съществуването на македонско малцинство в България ".

Председателят на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети заяви, че " конституционните промени са били измежду главните тематики по време на диалога ". " Трябва да създадем съответни стъпки по пътя към Европейски Съюз. Ние сме тези, които желаеме да бъдем част от този съюз. Сред изискванията, които ни се слагат са правовия ред, правосъдната промяна, битката против корупцията и проведената престъпност ", сподели още Ахемти, който е част от ръководещата коалиция в Скопие.

На " лидерската среща " не участваха ръководителите на " Левица " и " Беса ". /БГНЕС

Скопие / РСМ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР