Лидерът на НФСБ Валери Симеонов препоръча на антикорупционния шеф Пламен

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов препоръча на антикорупционния шеф Пламен
Коментари Харесай

Симеонов препоръча на Пламен Георгиев да се оттегли

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов предложи на антикорупционния началник Пламен Георгиев да се отдръпна от поста си, с цел да не пречи на следствието.

"Ако бях на мястото на ръководителя на КПКОНПИ, щях да се отдръпва да не преча на следствието, само че не съм Пламен Георгиев и не мога да приказвам от негово име ", разяснява Симеонов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

В последните дни необятно обсъждана тематика е жилището на Георгиев и неговата имуществена декларация.

"Колко ще приказваме за ръководителя на КПКОНПИ? Нека да си откри там, каквото има. Трябва да се види дали има нарушавания. Има спор дали тази тераса била негова или не била негова ", добави Симеонов в отговор на въпрос дали би трябвало да бъде снето доверието от ръководителя на антикорупционната комисия.

Лидерът на НФСБ се спря и анонса на президента Радев, че привиква КСНС, на който ще се разискват ограниченията за битка с корупцията по високите етажи на властта. Според Симеонов президентът е нагазил надълбоко в политическата тиня. "Можеше да си резервира рейтинга, само че очевидно има някакви други цели. Негово право, негова работа. Не бих желал да го разясня ", акцентира депутатът.

НФСБ е внесла промени в Наказателния кодекс, с които ще се усилят наказванията за водачите, предизвикали гибел на пътя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР