Лидерът на мнозинството Стив Скализ се бори да ограничи гласовете,

...
Лидерът на мнозинството Стив Скализ се бори да ограничи гласовете,
Коментари Харесай

Scalise се бори, за да спечели отказите на фона на дълбоки опасения, че не може да получи 217 гласа за говорител

Лидерът на болшинството Стив Скализ се бори да ограничи гласовете, с цел да стане идващият ръководител на Камарата на представителите, само че продължителната съпротива против републиканеца от Луизиана в конференцията на Републиканската партия може в последна сметка да провали кандидатурата му.

Републиканците се тормозят, че Скалис е изправен пред мрачни вероятности да стане представител, задънена улица, която заплашва да удължи лидерската рецесия на Републиканската партия, която остави Камарата парализирана и неспособна да придвижи каквото и да е законодателство.

Късно в сряда членовете на конференцията започнаха да преценят по какъв начин ще се оправят с евентуалния неуспех на кандидатурата му, като няколко източника от Републиканската партия споделиха, че считат, че ще би трябвало да обмислят нов претендент, който към момента не се е кандидатирал за председателския пост.

Няколко високопоставени републиканци виждат дребен път до 217 гласа, откакто Скализ завоюва единствено 113 гласа в конференцията на Републиканската партия, която включва трима делегати, които нямат право на глас в Камарата на представителите. Попълването на този недостиг единствено за няколко дни е извънредно сложна задача – плюс редица твърдо десни републиканци споделят, че са твърдо настроени против Скализ, когато той може да си разреши да загуби единствено четири гласа на Републиканската партия в Народното събрание.

Scalise е изправен пред повече от дузина отводи, които в този миг не желаят да го поддържат на пода, съгласно голям брой източници на GOP. Скализ прекара сряда след гласуването на самостоятелна среща с членовете на Републиканската партия, до момента в който той и неговата интервенция с бич се опитваха да убедят съперниците да се съгласят, споделиха източниците. Той реализира прочут триумф в обсега, само че към момента не е ясно дали може да завоюва задоволително републиканци, с цел да преодолее тънкото като бръснач болшинство в Камарата на представителите на Републиканската партия.

Скализ или всеки различен републикански претендент за ръководител се нуждае от 217 гласа, с цел да завоюва чукчето на представителя, болшинство от цялата Камара, което значи, че могат да си разрешат да изгубят единствено четирима републиканци, в случай че всеки член гласоподава.

Опозицията против Скализ в неговата партия сложи под подозрение по какъв начин републиканците ще се измъкнат от главоблъсканицата си с представителите, която ги остави просто неспособни да ръководят.

Въпреки че на Капитолийския рид имаше известно разбиране, че бруталното нахлуване против Израел през уикенда може да накара републиканците бързо да изберат водач – на депутатите от Камарата беше даден конфиденциален брифинг в Израел в сряда преди гласуването на конференцията за представител – дълбоките разделения в конференцията, които доведоха до отстраняването на Кевин Маккарти предходната седмица, в този момент оставиха търсенето на нов представител в застой.

Гневът в конференцията нараства.

„ Тези хора унищожават нашата конференция и явно желаят да бъдат в малцинството “, сподели конгресменът Дон Бейкън, който съставлява изменящ се регион на Небраска. „ Те не зачитат обичаите на Дома, които не престават повече от два века. “

Камарата се завръща по обяд в четвъртък, само че няма индикации, че републиканците ще са подготвени да гласоподават за представител.

Скализ е изправен пред необятен песимизъм в крайнодясната секта на свободата на Камарата, основен блок от републиканци, които най-много поддържаха подкрепяния от Тръмп Джим Джордан за представител, споделиха доста източници пред CNN, базирайки се на обща липса на доверие в републиканското управление. Скализ е бил лидерски години, макар че е по-консервативен от Маккарти.

Джордан, който ръководи правосъдната комисия, застана зад Скалис след гласуването в сряда, като сподели, че предизвиква поддръжниците си да създадат същото. „ Имаме потребност от представител и Стив е индивидът за това. Както споделих, предложих да произнеса номинираща тирада за него “, сподели републиканецът от Охайо пред кореспонденти в сряда следобяд.

Но имаше кохорта от законодатели, които показаха твърдо опълчване на гласуването за Scalise в залата.

„ Е, водачът Скалис завоюва и не е свършило. Все още поддържам Джим Джордан за представител. Няма да трансформира вота си в този момент или в скоро време в Камарата на представителите “, сподели представителят на Републиканската партия Макс Милър от Охайо.

Индивидуалният обсег на Scalise в профил най-малко едно задържане. Представителят Анна Паулина Луна, която в началото сподели в сряда, че ще гласоподава за Джордан на пода, се срещна със Скализ и сподели по-късно, че се усеща „ задоволително удобно “, с цел да поддържа номинацията му за представител.

Въпреки че тя сподели, че той не е поел съответни задължения, той я увери, че ще й разреши „ нападателно “ да прави работата си в Комитета за контрол, който е част от следствието за импийчмънт на президента Джо Байдън.

Но Луна сподели, че ще поддържа Скалис единствено за поста оратор на първото гласоподаване. Ако се стигне до няколко гласувания, сподели тя, „ би трябвало да намерим претендент “, зад който конференцията може да се сплоти.

Все отново редица републиканци не считат, че Джордан би могъл да бъде жизнеспособна опция, като се има поради, че той загуби от Скалис в състезанието за номиниране, а някои републиканци бяха раздразнени, когато той не затвори незабавно редиците зад Скалис.

„ Ако Скалис не успее, идващият човек ще получи по-малко гласове “, сподели представителят Марио Диас-Баларт от Флорида за Джордан. „ И апропо, мисля, по-противоречив. Така че това не би било добре за това място.

Представителят Ерин Хучин от Индиана сподели, че не знае дали „ това ще бъде Джордан или Скалис или даже някой различен в този миг. … Мисля, че сме в неразучена територия и ще бъде доста мъчно да се планува. “

Друг член на Републиканската партия сподели, че ще би трябвало да бъде напълно нов претендент, нещо, което ще отнеме повече време, с цел да се реши.

„ Стив не е покрай 217 “, сподели републиканският член.

Напускайки залата без гласоподаване в сряда, краткотрайният ръководител Патрик Макхенри се опита да бъде оптимист, че конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите скоро ще позволи безизходицата.

Попитан дали може да има гласоподаване в четвъртък, републиканецът от Северна Каролина сподели: „ Това е вярата “.

Може ли някой да получи нужните 217 гласа? Той имаше същия отговор: „ Това е вярата. “

Ани Грейър, Лорън Фокс, Кристин Уилсън, Морган Римър, Сам Фосъм и Клеър Форън от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР