Лидерът на левицата Корнелия Нинова отрече БСП да подготвя афера

...
Лидерът на левицата Корнелия Нинова отрече БСП да подготвя афера
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов управлява чрез всяване на страх

Лидерът на левицата Корнелия Нинова отхвърли Българска социалистическа партия да приготвя спекулация вид „ Костинброд 2 ”. В понеделник министър председателят Бойко Борисов изрази точно такова подозрение.

„ Г-н Борисов ръководи посредством всяване на боязън. В този случай си търси опрощение за загуба, която им следва ”, съобщи Корнелия Нинова пред бТВ, където бе посетител дружно с лидера на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева. Тя съобщи, че Борисов е прав като отхвърля благосъстоятелност на къща в Барселона.

„ Тя не се води нито на господин Борисов, нито госпожа Борислава Йовчева. Ние желаеме да бъде разследвана сметката на компания „ EMA BGS SL ”. Това е компания, записана на мястото на къщата и чийто шеф първоначално е била госпожа Борислава Йовчева. Искаме да бъде разследван пътят на парите – тези 1,7 млн. евро, които са постъпили в тази сметка. Тези средства са постъпили от офшорна компания, кипърска – благосъстоятелност на незает кипърец ”, сподели Йончева. По думите на Йончева, представители на компанията са Иван Създов, шеф на тенис кортовете в Банкя и Радослав Иванов, братовчед на Бойко Борисов.

„ Ние не се интересуваме от персоналния живот на Бойко Борисов. Искаме от основния прокурор да ревизира тази офшорна сметка и какви пари са постъпили от Иван Създов. Също по този начин, желаеме да се изиска цялата информация от прокуратурата в Каталуня за тази сметка. С тази офшорна компания е обвързвана друга офшорна компания, чиито шефове са дейно наказани за пране на пари и укриване на благосъстоятелност ”, добави Йончева.

Водачът на листата на Българска социалистическа партия сподели още, че ще дават на прокуратурата всички документи, с които разполагат. „ Радослав Иванов наследява целия бизнес на Борисов, в това число и компанията „ Ипон ”. Ние внасяме сигнал да бъдат разследвани тези парцели. Искаме да попитаме Радослав Иванов дали не е поставеното лице на Борисов за правене на бизнес ”, уточни още Йончева.

Водачът на евролистата на социалистите съобщи, че ѝ липсва журналистическата специалност. „ Аз знаех против какво се изправям, по тази причина влязох в политиката. Не съм предполагала, че ударите против мен ще бъдат толкоз безскрупулни и жестоки. Мафията удря грубо. Прокуратурата би трябвало да разбере коя е мафията ”, съобщи Йончева.

Елена Йончева разяснява, че живее чартърен и се устоя единствено от заплатата си. Тя добави, че има наследствени парцели от нейния дядо. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР