Лидерът на групата на Демократическата партия в Сената на САЩ

...
Лидерът на групата на Демократическата партия в Сената на САЩ
Коментари Харесай

Лидерът на демократите в Сената зове Тръмп да отмени срещата с Путин

Лидерът на групата на Демократическата партия в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър прикани президента Доналд Тръмп да анулира идната среща с съветския си сътрудник Владимир Путин , откакто бяха повдигнати обвинявания против 12 чиновници на съветското военно разузнаване за интервенция в американските президентски избори през 2016 година, в това число за хакването на компютрите на предизборния щаб на Хилари Клинтън и на Националния комитет на Демократическата партия, оповестяват американските медии.

 Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против 12 съветски сътрудници за намесата на изборите
Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против 12 съветски сътрудници за намесата на изборите

Те са упрекнати, че са направили хакерска офанзива против Националния комитет на Демократическата партия

" Тези обвинявания са следващо доказателство за това, което всички без президента наподобява схващат: президентът Путин е съперник, който се намеси в нашите избори, с цел да помогне на президента Тръмп да завоюва ", посочи Шумър в изказване.

" Президентът Тръмп би трябвало да анулира срещата си с Владимир Путин, до момента в който Русия не предприеме забележими и транспарантни стъпки, с цел да потвърди, че няма да се намесва в бъдещи избори ", добави Шумър.

" Сърдечното здрависване с Владимир Путин след тези обвинявания би било засегнатост за нашата народна власт ", акцентира един от водачите на Демократическата партия.

 Путин -
Путин - " приятелят ", който не ни мисли положителното

Световното по футбол, което е към края си, в действителност прикрива възходящото разделяне сред Русия и Запада

От своя страна водачът на групата на демократите в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси разяснява, че макар че Тръмп въпреки всичко би трябвало да участва на срещата с Путин, той " би трябвало да упорства и да подсигурява същинско, съответно и всеобхватно съглашение, че руснаците ще прекратят продължаващите си офанзиви против нашата народна власт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР