Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес в парламента

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес в парламента
Коментари Харесай

Бойко Борисов нападна ПП, че е част от "проруската коалиция "Лукойл"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че през днешния ден в Народното събрание се е родила нова коалиция - „ Лукойл ”. Той подреди в нея „ Продължаваме Промяната ”, Българска социалистическа партия, „ Възраждане ” и „ Български напредък ”,  тъй като представителите на тези партии в енергийната комисия не са подкрепили плана на ГЕРБ, който щял да намали цените на бензина с левче.

„ Това са четирите проруски партии. Те не престават да желаят милиарди долари да изтичат през „ Газпром ” и неговите дъщерни компании, както и от„ Лукойл ”, през неговите дъщерни компании, за войната, която Путин води в Украйна ”, сподели още председателят на ГЕРБ. Борисов постави на другия полюс „ Демократична България ” и Движение за права и свободи, които са дали своят вот за плана. " За следващ път евроатлантическите партии се откроиха. От едната страна са ГЕРБ-СДС,„ ДА, България ” и Движение за права и свободи, от другата - партиите на „ Лукойл ”, натърти някогашният министър председател, който от своя страна е ядосан на Политическа партия, че причисли ГЕРБ към " хартиената коалиция " - групата партии, които безусловно изтърбушиха Изборния кодекс, с цел да обезмислят машинното гласоподаване и да върнат книжните бюлетини.  

 

" Продължаваме промяната " се засегна, че я пакетират с проруски партии и че тъкмо Бойко Борисов приказва за приключване на милиарди през " ЛУКойл " и " Газпром ", и отвърна на удара:

" Видя  се кой остави " ЛУКойл " години наред да не заплаща налози в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на 2 магазина в мола, разясниха от Политическа партия.   В позицията на партията  се показва още:  " Първа „ Продължаваме промяната “ внесе план на решение на казуса с високите цени на горивата. Нашето предложение дава опция да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „ Петков “ контракти. Тя не разрешава износа на горива, създадени от съветски недопечен нефт, с цел да може ценовото преимущество на горивата да остава тук, в България, за българските консуматори, както и събраните спомагателни доходи от налози и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на обезщетения ".

 

В момента в Народно заседание се конкурират няколко плана на разнообразни партии, засягащи цените на горивата и отбраната на ползите на потребителите. Те към този момент са на фаза разискване. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР