Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Силистра визитата на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Силистра визитата на
Коментари Харесай

Борисов: Подадохме оставка за под 20% поскъпване на тока, сега се говори за 400%



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява в Силистра визитата на премиера Кирил Петков в Скопие и резултатите от нея с думите:

" Поколения политици са положили голям труд по тематиката с връзките сред България и Република Северна Македония ".

Още в Договора за добросъседство е разказано какви комисии би трябвало да има, по какъв начин да работят и какво да реализират, акцентира някогашният министър председател и иронично заяви, че тази нощ за пръв път е спал умерено:

" Защото през вчерашния ден разбрах, че към този момент братския ни народ от Северна Македония няма да атакува България и няма да има териториални искания. Знам единствено, че пред мен толкоз години македонски политик не може да ми приказва, че те се отхвърлят - " Банско остава българско - ще ходите на ски! ". Това даже да го кажеш, е неприятно образование! "

" За първи път отива общественик и не отива да постави едно цвете на Гоце Делчев... ", разяснява водачът на ГЕРБ, съгласно който на визитата били решени лесните проблеми, а останалите – работата на историческата комисия, работата по учебниците, по езика на омразата, по надписите, по паметниците - се замитали. Точно те обаче били тези, които в последните две години спъвали връзките сред двете страни.

" Мандатът на Румен Радев мина в сянката на моя мандат ", съобщи Борисов, минути след клетвата на Радев и Илияна Йотова, само че акцентира, че приема избора на българският народ.

" През годините доста неща сме създали дружно, а оценката я дават хората ", сподели Бойко Борисов и попита:

" Как социолозите познаха неговия резултат и то тъкмо, а не познаха резултата на парламентарните избори с подобен % разлика? Отговорът е в машините! Рано или късно тази спекулация ще излезе. Не може всички организации да го познават неговия резултат, само че да не познават нашия. Мнителен съм ".

Борисов пожела триумф на президента през втория мандат, само че акцентира, че съгласно него сега страната е мощно разграничена
Лидерът на ГЕРБ се срещна и със структурите на ГЕРБ. По време на тази срещата той съобщи още, че Автомагистрала „ Хемус “ няма да стане в никакъв случай, даже и те да се върнат на власт.
Пред Борисов кметове на общини и предприемачи в града сложиха въпроси свързани с нарасналата цена на електрическата енергия.

Болници и общински звена рискуват да не могат да погасят отговорностите си, а притежатели на компании са на път да преустановят активността си.

Според Борисов служебното държавно управление е трябвало още през юни 2021 година да вземе ограничения.  Имало създаден модел от Делян Добрев, който щял също да докара до увеличение цената на тока, само че не с 400%.

Борисов посочи, че през днешния ден цената на тока е 4 пъти по-скъпа от времето, когато ГЕРБ са управлявали :

" Как повече от десетилетие България имаше най-ниските цени на тока, на енергоносители, горива, газ. В България токът може да отскочи с лев, два, пет, тъй като ние го произвеждаме. Ние не го внасяме! Ние го изнасяме! ".

Той съобщи, че у нас в никакъв случай държавните управления не са имали проблеми с Народното събрание и напомни февруарските събития от 2013-та година:

" Проблемите в България идват от улицата. Когато ние, февруари, подавахме оставка беше за под 20% повдигане на цената на тока и то не за 30, а за 45 дни. Сега тук се приказва за 400% нарастване! ".

Лидерът на ГЕРБ посъветва ръководещите бързо да вземат ограничения, тъй като в случай че се стигне още веднъж до избори, ще се повтори цикълът на разпад от предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР