Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг пред журналисти в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг пред журналисти в
Коментари Харесай

Борисов: Изберете си дали имам чекмедже или банка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг пред публицисти в партийната централа, с цел да разкритикува остро служебното държавно управление и вътрешният министър Бойко Рашков, който по-рано заяви, че през българска банка са прехвърляни пари от строителството на " Хемус " към Дубай. " Ако имам банка, няма да имам чекмедже. Изберете си: чекмедже или банка, бе... ", ядоса се някогашният министър председател, като добави: " Какво им е отговорна Цветелина (Бориславова). Ние сме село... всички знаят, че тя си има собствен живот, собствен другар ". 

Той не разяснява всъщност днешните разкрития на Министерство на вътрешните работи, че предплатени заплащания на стойност 60 млн. лв. за автомагистралата са минали през кухи компании, с цел да бъдат източени в кеш със сакове и чували. " Всеки ЛОТ е с банкова гаранция. Развалят им договорите и прибират парите. Ние сме защитили парите, които са дадени, с банкови гаранции ", съобщи Борисов. В същото време обвини кабинета, че се пробва да саботира строителните работи по " Хемус ", тъй като не се вършат старания обектите да бъдат защитени през зимата. 

" Всеки е строил къща и знае, че в случай че не я зазимиш през зимата, на пролет тя се компрометира. Това оставено сторителтство без да се зазими, естествените ерозиращи процеси работят, водата тече там, основава големи басейни с вода, и ще стартират да поддават констурциите. Те съзнателно го вършат ", безапелационен е Борисов.

Той позволи, че незнайни причинители още веднъж се готвят да му скроят компромат като фотосите от спалнята в държавната вила " Секвоя ", на които се вижда чекмедже цялостно с евро банкноти и златни кюлчета. Затова авансово е снимал " всяко чекмедже и кьоше " в партийната централа и в дома си в Банкя. " Още като каратист имам верижка с кръстче. Това ми е златото, никога не съм имал кюлчета ", рече някогашният министър председател и изрази терзания: " Не дръзвам гол да се съблека в Банкя ".

На въпрос от публицист дали е вярна информацията, че в къща в Пазарджик се е състояла среща сред представители на ГЕРБ и зам.-председател на Движение за права и свободи, на която е контрактувано бъдещо държавно управление с лява групировка след изборите, Борисов се прекръсти и отхвърли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР