Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ замина за Турция за среща

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ замина за Турция за среща
Коментари Харесай

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е в Турция за среща с Ердоган

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отпътува за Турция за среща с президента Реджеп Ердоган по негова покана.

Карадайъ е поканен с изключение на от Ердоган и от водачите на главните политически партии в Турция - Народно-републиканската партия, Добрата партия и Националистическата партия. 

Делегация, водена от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, отдаде респект на създателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, като постави венец пред гроба му в мавзолея в Анкара. Това оповестиха от пресцентъра на партията. Първата им среща е с валията на Одрин Екрем Джаналар.

В делегацията вземат участие зам.-председателят на Движение за права и свободи Aхмед Ахмедов и евродепутатът и вицепрезидент на партия АЛДЕ Илхан Кючюк. Предстоят им срещи с водачите на четирите партии в Меджлиса. Председател на ръководещата Партия на справедливостта и развиването е президентът Реджеп Ердоган, с който Мустафа Карадайъ също ще се срещне по негова покана.

В рамките на визитата си в Турция ръководителя на Движение за права и свободи се срещна с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу. " Винаги ще застанем до нашите сънародници ", съобщи Чавушоглу по време на срещата.

„ Винаги ще застанем до нашите сродници, които съставляват мост на другарство сред нашите две страни ", съобщи външният министър, представен от Анадолската организация.

Външният министър Мевлют Чавушоглу се похвали за срещата с делегацията и пусна фотография в Туитър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР