Лидерът на Демос Миодраг Лекич, който бе натоварен да състави

...
Лидерът на Демос Миодраг Лекич, който бе натоварен да състави
Коментари Харесай

Провалиха се преговорите за съставяне на правителство в Черна гора

Лидерът на Демос Миодраг Лекич, който бе претрупан да сформира новото черногорско държавно управление, разгласи през днешния ден, че кабинет няма да има, оповестява вестник " Победа ".

Лекич съобщи в Народното събрание, че доста сили, победени на изборите през август 2020 година, ще се радват, че няма да бъде формирано ново държавно управление. Той сподели това след срещата на водачите на парламентарното болшинство, на която не беше реализирано единодушие за съставянето на кабинет. Говорейки за неуспеха на договарянията, Лекич сподели, че не желае да спекулира дали " става въпрос за продължение на работата на техническото държавно управление ".

Същевременно Демократичната партия на социалистите на президента на Черна гора Мило Джуканович съобщи през днешния ден, че е било изгубено доста скъпо време и прикани за предварителни парламентарни избори, написа Българска телеграфна агенция.

Днешната среща на партиите, които с приемането на Закона за президента " прекатурнаха конституционния ред ", с цел да сформират " противоконституционно държавно управление ", а по-късно не можаха да се спогодят за това заради партийни ползи, сподели, че всичко, което се случи от септември в Черна гора, беше загуба на скъпо време и непотребен срив на интернационалния имидж на страната ни, оповестиха от Демократичната партия на социалистите. Оттам прибавиха, че за следващ път е било потвърдено, че парламентарното болшинство не съществува.

" Трябва да се постави завършек на двегодишния безпорядък, през който минава обществото като цяло. Ето за какво призоваваме за разговор и незабавно съглашение по отношение на избора на съдии в Конституционния съд и дата на изключителните парламентарни избори, съобщи в известие Демократичната партия на социалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР