Лидерът на бутиковата партия Да, България“ Христо Иванов ще наследи

...
Лидерът на бутиковата партия Да, България“ Христо Иванов ще наследи
Коментари Харесай

БОМБА! Знаков политически лидер сяда на стола на Мария Габриел в Брюксел, договори 40 бона заплата

Лидерът на бутиковата партия „ Да, България “ Христо Иванов ще наследи Мария Габриел като еврокомисар. Договорката е на най-високо политическо равнище, оповестява БЛИЦ, базирайки се на три самостоятелни източника. При сполучливо гласоподаване на държавното управление „ Денков/Габриел “, то ще има опцията да излъчи български претендент за Европейска комисия. Който ще би трябвало да бъде утвърден от Урсула фон дер Лайен, да премине препитване в Европарламента и по-късно единомислещо да получи поддръжката на министър председателите и президентите на 27-те страни членки в съвета.
До момента като възможни номинации за еврокомисар се спрягаха и имената на Кирил Петков и Сергей Станишев. Иванов, обаче очевидно е посочил повече умения и непримиримост в подмолните договаряния.
Преди седмица Христо Иванов бе засечен във Виена. Предполага се, че той е посетил австрийската столица, с цел да контракти възкачването си на влиятелния пост.
Иванов има големи властови позиции, които да монетизира на основната европейска позиция. По този метод той освен ще наглежда фамилните си жилища в Брюксел, само че и ще взима колосална заплата (над 20 000 евро, настрана от нея има и процентен бонус), която е няколко пъти по-висока от възнаграждението на българските народни представители.
Допълнителен тласък за Христо Иванов по време на пребиваването му в сърцето на Европа е и събитието, че няма да е препълнен в центрофугата за кавги и псувни, в която се е трансформирал Народното събрание.
Далеч от тукашните публицисти, Иванов ще пазари от скъпи бутици и ще се глези с луксозни специалитети в тузарските заведения за хранене, където сервират охлюви, луксозни миди „ Сен Жак “ и пикантни кралски скариди, които вървят с охладени виновност за по няколко стотин евро. Нищо, нали за тези екстри заплащат бедните данъкоплатци. Какво като няма пари за пенсионерите, те ще продължат да ровят по контейнерите за боклук! Важното е Христо да задоволи големия си паричен и гастрономичен вкус.
Днес някогашният финансов министър в първото държавно управление „ Борисов “ – Симеон Дянков дефинира Христо Иванов като главен фактор в актуалното Народно събрание.
„ За мен основната фигура не е в кабинета, а е в Народното събрание – това е Христо Иванов. За мен ключът за триумфа на кабинета и какъв брой месеца той ще работи е в Христо Иванов “, уточни Дянков, който очевидно не е бил осведомен с сделките отвън формалния протокол.
Припомняме, че Мария Габриел напусна поста европейски комисар още в деня, в който получи мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. А шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен незабавно разгласи пред Европейския парламент, че постът е овакантен, и разпредели ресорите сред останалите еврокомисари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР