Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова обяви в речта

...
Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова обяви в речта
Коментари Харесай

БСП се обяви за истинска промяна, превеждане през кризите и ускорено възстановяване

Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова разгласи в речта си пред новото Народно заседание, че партията има стратегия за първите 100 дни ръководство и разгласи за най-съществен приоритет на новите ръководещи в този момент да се подкрепят хората през идващите зимни месеци.

Посочи, че за партията й най-големият проблем са повишаващите се цени, обедняването и растящите неравенства. Според нея не би трябвало да се позволява повишаване на тока за бита от януари, на хората да се обезпечат дърва, да се запазят работните места, а институции като учебни заведения, лечебни заведения, детски градини да се върнат на контролирания пазар на ток. В незабавните ограничения включи и стабилизиране на лечебните заведения и медиците.

Обяви, че партията влиза в този парламент с три целта: - започване на същинска смяна на досегашния модел на ръководство, възобновяване на държавността и на конституционните правила на разделяне на управляващите, правова страна, правдивост, тъждество, независимост и мир
- превеждане на страната и народа през рецесиите с грижа за хората
- дейна проевропейска външна политика на равноправно партньорство с другите в Европейски Съюз за ускорено приемане на Плана за възобновяване и за напредване напред на оперативните стратегии
Определи, че смяната се състои в три " елементарни неща " - закони, признати с грижа за хората, а не в нечий персонален интерес, надзор върху използването им и заслужено правораздаване за всеки, които ги е нарушил. " Ако пресечем корупцията в зародиш, в случай че създадем бърза и ефикасна администрация с електронно ръководство и промяна в правосъдната система, то смяната е станала ", заключи Нинова.

Каза, че преди 5 години е оповестила тогавашния модел на ръководство като страна на задкулисието и народ, пленен от свои. Тогава се оказало, че не ГЕРБ е най-големият зложелател, а страхът и апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени.

Обяви за преимущество на Българска социалистическа партия това, че има насъбран опит, който разрешава да знае какво би трябвало да се прави малко по малко. " Готови се с съответна антилобистка управническа стратегия. Едновременно с това би трябвало да се оправим с три рецесии - здравна, обществена, енергийна, и да не допуснем четвърта - политическа ", уточни тя.

Според нея страната е в невиждана обстановка, при която служебното държавно управление е подготвило план на бюджет, а бъдещите ръководещи имат свои хрумвания за него и нито един вид не може да бъде признат до края на годината.

Няма по какъв начин да допуснем всичко, за което се борим от години, да останат просто празни думи. Всичко, с което сме се заели, би трябвало да бъде облечено в цифри и ще поставим всички старания това да стане оптимално бързо, увери тя. Ангажира се с старания за сформиране на устойчиво болшинство и постоянно държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР