Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред БНТ, че шансът

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред БНТ, че шансът
Коментари Харесай

Нинова очаква разпределянето на министерските постове да стане следващата седмица

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред Българска национална телевизия, че шансът за сформиране на постоянно държавно управление е повече от 50%. Тя направи този коментар, откакто през вчерашния ден завърши първият стадий от договарянията сред четирите партии, които имат късмет да сформират съдружен кабинет. В рамките на 5 дни представители на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " разискаха целите в 18 бранша.

Според Нинова още идната седмица ще стартират диалозите за структурата на кабинета и разпределянето на министерските постове. Тя отхвърли да разяснява дали партиите са се договорили коя политическа мощ какъв брой министри ще има.

Лидерът на Българска социалистическа партия отличи една алена линия, която партията няма да премине при съставянето на държавно управление. Тя е обвързвана с Истанбулската спогодба, която левицата отхвърля да одобри. По думите ѝ с промени в българското законодателство дамите и децата могат да бъдат предпазени от домашно принуждение.

Истанбулската спогодба пък е тематиката, която сблъсква Нинова и Крум Зарков, който разгласи, че ще се кандидатира за водач на партията. Според нея той поддържа интернационалния документ, както и джендър идеологията. Според нея 80% от членовете на Българска социалистическа партия били срещу.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР