Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от полицейски тормоз.

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от полицейски тормоз.
Коментари Харесай

Нинова се оплаква от полицейски тормоз

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака от полицейски тормоз. Тя съобщи, че откакто през вчерашния ден оповестила желанието си да посети животновъдите, чиито стада бяха избити поради подозрения за чума, била посрещната в с. Малко Шарково от полицейски патрул и срещата й се провела под тяхно наблюдаване. Нинова изясни, че същото се случило и в с. Голямо Шарково, където я очаквал различен полицейски патрул.

" Хората там бяха извънредно сюрпризирани, тъй като в никакъв случай не са виждали толкоз служители на реда на едно място, макар десетките сигнали за грабежи, нападения и обири от домовете им ", посочи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изрази изумлението си, че даже срещата й с баба Дора, станала знак на митингите, била извършена под полицейско наблюдаване. Не по-различна била обстановката в Болярово и Ямбол.

" Да не сме оповестили изключително състояние ", пошегувала се Нинова. На въпроса й на какво се дължи сходно скупчване на полиция, чиновниците на реда отвърнали, че извършват разпореждане от София да не я " изпускат от очи ".

Позовавайки се на Конституцията на страната, соцлидерът съобщи, че подреденото полицейско наличие е в прорез със закона . По тази причина Нинова изиска пояснение от премиера Бойко Борисов кой и на какво съображение е наредил да бъде държана под полицейско наблюдаване. Тя настоя за формален отговор от министър-председателя.

 Социалистически часовой пази козите на баба Дора в Шарково
Социалистически часовой пази козите на баба Дора в Шарково

Чакат и решението на Административния съд

" Г-н Борисов, ние свободни хора в свободна страна ли сме? " , запита и добави, че в случай че задачата на наблюдението е дейностите й да бъдат лимитирани, това няма да се получи. Нинова съобщи, че няма потребност някой да се грижи за нейната сигурност, тъй като се усеща добре измежду хората.

" Насочете тези пари и сила там, където обещахте - служители на реда във всяко село, а не служители на реда след водач на опозицията ", настоя тя и акцентира, че счита държанието на ръководещите за полицейщина.

Нинова прикани хората да не се опасяват да показват свободата на словото си.

" Вие сте свободни хора. Дали ще живеем свободна страна, зависи от всеки от нас ", съобщи тя.

Относно животновъдите от ямболските села, Нинова съобщи, че страната не им е оказала задоволително помощ.

Никой към този момент не се сеща за нещастието на земеделските стопани в района , укорява водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова изясни, че по време на диалозите си с животновъдите те се оплакали, че са забравени от институциите и че са принудени да заплащат отговорностите си по заеми, без да имат никаква опция, откакто животните им са били избити.

 Нинова част от жива верига, блокираща избиването на животни в Шарково
Нинова част от жива верига, блокираща избиването на животни в Шарково

Искат анулация на заповедта за умъртвяване

Според соцлидера най-лошото е, че след случилото се м ного от хората имат намерение да изоставен района. Тя счита, че това е най-тежката последица

Нинова акцентира, че въпреки към момента да има карантина, към този момент пети месец нито едно животно не е умряло от чума.

Хората и в този момент споделиха, че няма нито едно доказателство, че животните са били заболели, сподели тя и укори държавното управление за безпричинното изтребване на стадата и за изоставянето на хората на произвола.

Порожанов от дълго време трябваше да не е министър и да дава отговор пред други институции. Ние ще създадем всичко по силите си отговорните да понесат отговорност, даде обещание Корнелия Нинова.

 Умъртвиха и последните 3 стада в Шарково
Умъртвиха и последните 3 стада в Шарково

В района са доказани 22 проби за чума по овцете и животните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР