Лидерът на БСП Корнелия Нинова се изказа много остро срещу

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се изказа много остро срещу
Коментари Харесай

Нинова забрани социалисти да участват в служебния кабинет

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се изрече доста остро против опцията членове на Българска социалистическа партия да влязат в служебния кабинет на Румен Радев и де факто им забрани да го вършат. В четвъртък вечерта тя написа във " Facebook " във връзка медийни изявления: " Фалшива вест е, че Българска социалистическа партия е дала министри за длъжностен кабинет. В общественото пространство се тиражират подправени вести, че Българска социалистическа партия е дала единодушие Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев да бъдат служебни министри. В Българска социалистическа партия решения за присъединяване в държавно управление се вземат само от Националния съвет, чиито членове са 185 души от цялата страна. Не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от Българска социалистическа партия ".

В сряда, при процедурата на даване и връщане на държавния мандат, се състоя забавен разговор по тематиката сред нея и президента. Румен Радев съобщи, че счита да предложения специалисти от левицата в служебния кабинет. Дори напомни, че е канил такива специалисти в назначеното от него държавно управление през 2017 година Нинова му благодари, само че посочи, че е добре да знае имената авансово, тъй като единствено Националният съвет можел да даде позволение. Радев отговори позитивно. Всичко това, в случай че стане в действителност факт, значи, че партийният конгрес би трябвало да заседава този уикенд, защото служебният кабинет ще бъде назначен другата седмица. Към момента обаче Национален съвет не е призован.

От изброените от Нинова имена само Деница Златева участваше в предходния кабинет на Радев. Името й в действителност се спряга интензивно и в този момент. Премерските номинации пък се въртят към Бойко Рашков, Стефан Янев и Даниел Вълчев.

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР